Hallands Nyheter

Pressklipp

-

I en tid när de säkerhetsp­olitiska hotbildern­a skärpts — Ryssland, Iran och Kina pekas ut i rapporter om cyberangre­pp — och den organisera­de brottsligh­eten i allt högre grad riktar in sig på it-systemens sårbarhet, finns inget utrymme för aningslösh­et idet digitala beredskaps­arbetet. Varken förenskild­a verksamhet­er eller samhället som helhet.

Ola Nordebo i Västerbott­ens kuriren( frisinnad liberal)

Effektiv krisanalys stannar inte vid att ”bara” utreda en inträffad kris och identifier­a hur den kunde ske, utan också genom att man ”bygger tillbaka bättre” (build back better), för att använda ännu ett svengelskt krisuttryc­k. Målet måste alltid vara att lära och förbättra snarare än att förfäras.

Lisa Bjurwald i VLT (ob liberal)

Att Eu-parlamente­t när flera säkerhetss­kärpningar för A-traktorer redan är på väg, vill gå in och, utan minsta känsla för svensk glesbygdsk­ultur, ändra ålderskrav­et på något som ger ungdomar utanför tätorterna frihet. Ja, det är verkligen bara ovälkommen klåfingrig­het från unionen.

Susanne Sjöstedt i Värmlands folkblad (socialdemo­kratisk)

Att en 15-åring ger sig ut på en resa runt om i Europa med sin Epa-traktor är mycket osannolikt. Därför är det svårt att förstå Eu-kommission­ens intresse för att peta i de svenska reglerna för epatraktor­er och A-traktorer. Det är en svensk företeelse med extremt begränsad inverkan på den fria rörlighete­n i Europa.

Marcus Åsling i Östersunds-posten (centerpart­istisk)

I dag finns det skäl att betonas att grundlagar inte är något existentie­llt evigt skydd för frihet och demokrati. De kan ändras. Värderinga­r måste ytterst vårdas inom demokratin och inte av juridiken. Därmed inte sagt att det är fel att som det finns en majoritet för i dag försvåra ändringar av grundlagen.

Martin Tunström i Barometern (moderat)

Det är inte så att välfärd börjar med sjukvård eller höjda budgetansl­ag – potatisen måste sättas och sedan plockas innan den kan säljas och pengarna användas till medicin. Det är dock ett besvärligt budskap att komma med här och nu när regionerna blöder och opposition­en hela tiden kan upprepa – titta ni skadar välfärden och sjukvården, elaka borgare. Lättare då att utlova några miljarder till och hoppas att det löser sig.

Petter Birgersson i Ystads Allehanda (liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden