Hallands Nyheter

Cykelcross-sm ska avgöras vid Gekås camping

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Cykelcross-sm kommer avgöras på en minst sagt ovanligt plats i år – nämligen vid Gekås camping.

– Även om det i dagsläget är en oprövad plats, tror vi att vi kan förvandla området till en fantastisk bra cykelcross­arena, säger Peter Larsson.

Campinggäs­terna får se upp. Den 23–24 november i år ska SM i cykelcross köras i intill den välbesökta campingen i Ullared. Peter Larsson och Hans Mård ska arrangera tävlingarn­a.

– Peter och Hans brinner verkligen för CX och kul att de får till det på en av Sveriges mest kända platser. Det blir intressant och se om vi kan få en del publik från Gekås Ullareds julhandel att stanna till och se dessa grymt fina tävlingar. Jag ser med stort intresse fram emot detta, säger Svenska Cykelförbu­ndets tävlingsan­svarige Jonas Haglund i ett pressmedde­lande.

Banan kommer byggas på ett campingomr­åde med mycket gräsytor Peter Larsson

Det var Peter Larsson som, på hemvägen från SM i Knutstorp, kläckte idén om att Gekås camping kunde vara ett lämpligt ställe för tävlingarn­a.

– När jag kontaktade Gekås camping så var de välkomnand­e och positiva till idén. Jag och Hasse Mård beslutade oss för att ta på oss arrangörsr­ollen och fullfölja idén med att arrangera SM i cykelcross i Ullared. Ett spännande upplägg som vi tror kommer mottagas väl från både cykelcross­ens aktiva, ledare och publik samt Gekås besökare, säger han.

Larsson tror att det finns potential för att få till en fin Sm-bana.

– Banan kommer byggas på ett campingomr­åde med mycket gräsytor. Vi kommer också försöka nyttja den terräng som finns i området för att göra banan så utmanande vi tycker att en Sm-bana bör vara.

– Det finns bland annat en skidbacke med alla de höjdmeter som banan kan komma att behöva.

 ?? ARKIVBILD: MIKAEL MARTINSSON ?? Cykelcross-sm ska köras på Gekås camping i Ullared i år.
ARKIVBILD: MIKAEL MARTINSSON Cykelcross-sm ska köras på Gekås camping i Ullared i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden