Hallands Nyheter

Andreas Burman: ”90 procents chans att vi håller oss kvar”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Efter segern i streckmatc­hen mot Åkersberga har Wic fyra poäng ner till nedflyttni­ngsstrecke­t och ett mer överkomlig­t spelschema än bottenkonk­urrenten. – Förmodlige­n klarar vi oss nu, siar tränaren Andreas Burman efter 5–2-segern.

Medan euforisk musik dundrade ut ur högtalarsy­stemet och Wic-spelare kramade om varandra med stora leenden på läpparna satt avgående huvudträna­ren Andreas Burman på en stol vid ledarbänke­n och såg oerhört, oerhört lättad ut.

– Jag är väldigt lättad. Det här var fan tufft. Samtidigt har det ändå varit väldigt harmoniskt i gruppen. Vi har haft grymma träningsve­ckor och bra stämning i truppen trots det utsatta läget. Det är en fantastisk grupp och det är underbart att vi får avsluta det så här. Det här var ju som en Smfinal för oss, säger Burman.

Med två matcher kvar har Wic (21 poäng) nu fyra poäng ner till Åkersberga (17 poäng) nedanför nedflyttni­ngsstrecke­t. Därtill har man såväl Karlstad (20 poäng) som Kais Mora (19 poäng) bakom sig. Dessutom ska Wic möta redan avsågade jumbon Lockerud/mariestad i nästa omgång medan Åkersberga ska upp mot seriefemma­n Falun och serietvåan Pixbo.

– De är förmodlige­n ute nu och vi klarar oss. De har Pixbo och Falun kvar och behöver ta fyra poäng på de matcherna. Det hade inte jag tagit på förhand. Mora är efter oss också. Det är klart att allt kan hända, men den här var extremt viktig. Samtidigt får vi inte vara nöjda med det, vi ska slå Lockerud/ Mariestad nästa helg.

Hur många procents chans ger du er att hålla er kvar?

– 90 procent, typ.

När gästerna kvitterade till 2–2 i början av den tredje perioden såg det mörkare ut för Wic, men efter en stark avslutning gled man ifrån till den ack så viktiga 5–2-segern.

– Vi har perioder av matchen som är svajiga, men känslan var att vi hade kontroll. Den där stressen infann sig aldrig riktigt, det har varit ganska lugnt hela veckan, säger Burman.

Med det sagt, erkänner han att det har varit en tuff tid sedan han meddelade sin avgång efter säsongen.

– Ja, fyfan. När man gått hemma och tänkt har man känt att det vore fruktansvä­rt att avsluta tiden här med att åka ur. Det har varit jobbigt, men samtidigt har jag inte känt mig så stressad. Vi har gjort flera bra matcher på sistone där vi hade kunnat ta fler poäng. Men det är klart, den tanken har man haft över sig och den har varit jobbig. I dag känns det väldigt skönt.

Det är en fantastisk grupp och det är underbart att vi får avsluta det så här. Det här var ju som en Smfinal för oss Andreas Burman

 ?? ARKIVBILD: PER WIKLUND ?? Andreas Burman kostade på sig att pusta ut efter segern i ödesmatche­n mot Åkersberga.
ARKIVBILD: PER WIKLUND Andreas Burman kostade på sig att pusta ut efter segern i ödesmatche­n mot Åkersberga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden