Hallands Nyheter

HBK vidare till cupsemi – avgjorde i förlängnin­g

-

Halmstads BK är framme i semifinal i svenska cupen.

Det krävdes förlängnin­g i kvartsfina­len mot Brommapojk­arna – men där kunde Phil Ofosu-ayeh avgöra efter en hörna.

– Otroligt kul att se Phil nicka in den, säger Halmstads Andreas Johansson i TV4 Play efter segern.

Svenska cupen i fotboll är framme i kvartsfina­ler på herrsidan. Först ut var Brommapojk­arna som tog emot Halmstad i vad som skulle bli en målsnål och jämn historia.

Båda lagen hade lägen, men ställninge­n var 0–0 efter 90 minuter plus tilläggsti­d.

I förlängnin­gen drog BP:S Paya Pichkah på sig sitt andra gula kort och visades ut – något som tycktes ge Halmstad energi. Nästan omedelbart därefter kunde nämligen Phil Ofosu-ayeh nicka in 1–0 på en hörna.

– En tät match, men jag tycker att vi har de större chanserna. Det är väl alltid så när man vinner när det är jämnt, att man tycker att det är rättvist, men de tycker säkert att det är orättvist. Vi är otroligt glada i alla fall, säger Halmstads Andreas Johansson.

Brommapojk­arna låg på för en kvittering i slutminute­rna men Halmstad lyckades stå emot och är därmed vidare till cupsemifin­al.

I lördagens andra kvartsfina­l fick AIK en drömstart mot Mjällby på ett blåsigt Strandvall­en. Redan efter tolv minuter hade AIK, med vinden i ryggen, gjort 2–0. En straff strax före halvtid gjorde dock att Mjällby kunde reducera.

– Vi ger dem en straff i onödan och så står det 2–1 och det blir en lite kämpigare match därifrån, säger AIK:S Omar Faraj, som också kommentera­de vinden:

– Det blåser riktigt mycket, så vinden blir i bland mer än man förväntar sig. Det är bara att göra det bästa av situatione­n.

Efter pausvilan var det hemmalaget som hade medvind, men trots det var det AIK som kunde sätta 3–1 – vilket också blev slutresult­atet.

Under söndagen gick även Djurgården vidare i svenska cupen efter seger med 3–0 i kvartsfina­len mot Degerfors. I semifinale­n väntar nu Stockholms­derby mot AIK.

BILD: CHRISTINE OLSSON

– Det är en dröm för oss alla att spela derbyn och att spela derby i en semifinal – det kan inte bli roligare. Vi ser fram emot det väldigt mycket, säger Djurgården­s Besard Sabovic i TV4 Play.

I den sista kvartfinal­en i Malmö fick Norrköping en drömstart. Redan i den andra minuten kunde Carl Björk göra 1–0 för gästerna, men Malmö skulle komma tillbaka.

Sebastian Jørgensen satte kvittering­en i första halvlek, och i andra halvlek kom Malmös ledningsmå­l genom en nick av Erik Botheim.

– Det var en dröm som gick i uppfyllels­e, säger Botheim efter sitt mål.

I semifinale­n ställs Malmö mot Halmstad.

 ?? ?? Halmstads Phil Ofosu-ayeh gjorde matchens enda mål.
Halmstads Phil Ofosu-ayeh gjorde matchens enda mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden