Hallands Nyheter

Varbergs Bois derby mot HBK ställs in

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Halmstads BK:S avancemang till semifinal i svenska cupen innebär att tisdagens planerade derby mellan HBK och Varbergs Bois ställs in. Därmed har Bois bara en match kvar innan Superettan-säsong drar i gång. – Vi hade väl lite koll på det här, så det kommer inte som någon jätteöverr­askning för oss, säger Bois-tränaren Tobias Linderoth.

Phil Ofosu-ayehs segermål i den 22:e förlängnin­gsminuten av kvartsfina­len mot Brommapojk­arna skickade HBK till sin första cupsemi på 21 år. Det får även påverkan på Varbergs Bois försäsong, då ett HBK i behov av återhämtni­ng inför cupsemin hörde av sig under lördagseft­ermiddagen och bad om att få ställa in tisdagens planerade träningsde­rby.

– Jag fick besked från Magnus (Haglund, tränare i HBK) i går efter att de gick till semifinal. Nu blev kvartsfina­len dessutom över 120 minuter lång och de åkte på ett par skador i truppen, så de hade nästan behövt ställa upp med U19-laget och det hade inte någon tjänat på, säger Bois sportchef Thomas Askebrand.

Även Bois-tränaren Tobias Linderoth visade förståelse för beslutet.

– När man bokar in träningsma­tcher så är man införstådd med att resultat i cupen kan påverka. Det är så här det funkar. Det är bara att gratulera HBK till framgången, säger Linderoth, som inte kommer söka efter nytt träningsmo­tstånd.

– Det blir en bra träningsve­cka med ett par dubbelpass och kanske

lite stort spel på fredag. Det kan nog passa oss rätt bra, både ur fysiska aspekter och andra aspekter.

Nästa Bois-match blir i stället genrepet borta mot allsvenska nykomlinge­n Gais lördagen 23 mars. Nio dagar senare sparkar Superettan-säsongen i gång borta mot Brage.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Bois sportchef Thomas Askebrand hade full förståelse för HBK:S beslut.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Bois sportchef Thomas Askebrand hade full förståelse för HBK:S beslut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden