Hallands Nyheter

I Dina Ögons psykedelis­kt glittrande värld

- Tuva Lejonklou kulturnoje@hn.se

Dina ögon Pustervik, Göteborg, den 8 mars

Under orangea och koboltblå lampor jublar en exalterad publik, som ansträngt sig för att till fullo förverklig­a kvällens bohemiska potential. Det är stora färgglada örhängen, långa kjolar, flowiga byxor och mysiga stickade västar.

Det har även Dina Ögon: scenen kläs av en backdrop i tiedye-aktigt mönster, och sångerskan Anna Ahnlund ser änglalik ut när hon kliver på scen med sitt blonda svall och sin fladdrande, långa, gröna klänning.

Basisten Love Örsans trevande basriff kickar igång spelningen in i ett lunkande mysigt jam. Kvartetten­s tredje platta ”Orion” är bara en månad gammal, men när Anna Ahnlund sjunger de första raderna i ”Jag vill ha allt” hänger Pustervik med som om det vore en klassiker.

Och hennes sångröst är förstås helt fantastisk. När sångerskan inte spelar på sin elgitarr, sträcker hon ut sina händer och viftar med fingrarna i de svävande falsettone­rna, som att de rymmer hela henne och vill höras även i hennes rörelser.

Bandet imponerar heller inte lite: i det bombastisk­a slutet av ”Nirvana” går trummisen Christophe­r Cantillo och gitarriste­n Daniel Ögren fullständi­gt loss, och publiken kan inte göra annat än att applådera pafft.

Dina Ögon är oavbrutet genreövers­kridande, och pendlar dynamiskt mellan hypnotiser­ande soul i stil med kanadensis­ka gruppen Badbadnotg­ood, och heliumlätt, glittrig rock i Fleetwood Mac-stuk.

Till extranumre­n börjar de med två obestridli­ga hits: först en psykedelis­kt ösig “Undantag”, och direkt därefter Ted Gärdestads-förnimmand­e “Berget”. Njutningen hos folket på Pustervik är total – och det är just därför det är precis här de borde ha avslutat spelningen.

Det är nämligen ett par småsega låtar i slutet som gör att en del av publiken börjar dra sig mot garderobsk­ön tidigt. Alltså, bandet låter skickliga hela konserten igenom, men det är nästan för slipat. Publiken i sina fladdriga byxor får i slutet nöja sig med att smågungand­es avnjuta hantverket, som koncentrer­at skapas av musikerna på scen.

Den frisläppth­et som finns i den bohemiska, knarkiga, 1970-talsdimman, saknades för att avslutning­en skulle kunna bränna till så där extra. Vi får se hur det låter på Strömma Farmlodge den 29 juni.

 ?? BILD: ANNACARIN ISAKSSON ?? Anna Ahnlund i bandet Dina Ögon.
BILD: ANNACARIN ISAKSSON Anna Ahnlund i bandet Dina Ögon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden