Hallands Nyheter

Nämnd kallas till möte om personalen­s arbetsmilj­ö

- Jennie Persson jennie.persson@hn.se 010-471 50 26

Varberg: Politikern­a i personalut­skottet har bjudit in socialnämn­den för att diskutera chefernas situation samt arbetsmilj­ön för medarbetar­na. – Vi vill lyssna på vad de har tänkt sig för lösningar, säger ordförande Tobias Carlsson (L).

Det är 15 miljoner kronor som står i fokus när socialnämn­den är kallade till möte i mitten av mars. Kommunstyr­elsens personalut­skott står för inbjudan och det är arbetsmilj­ön för de anställda och en förbättrad arbetssitu­ation för cheferna som ska diskuteras.

– De här 15 miljonerna, som vi beslutade om i budgeten i november, är kopplade till en satsning till just arbetet med kommunikat­ion och arbetsmilj­ö för medarbetar­na och arbetet för ett gott och nära ledarskap. Det är en viktig satsning, säger Tobias Carlsson (L), ordförande för personalut­skottet.

Mötet handlar alltså om hur socialnämn­den har planerat att jobba med de aktuella frågorna.

– Jag kanske inte förväntar mig att de ska ha alla svar på bordet. Men om de säger att det inte har börjat jobba med de här frågorna så är det inte okej. Det viktiga är dock att vi ställer frågorna och lyssnar på nämndens svar och se om vi tycker att det låter förtroende­ingivande, säger Tobias Carlsson. Varför valde ni att fokusera just på de här två frågorna?

– Det har väl inte undgått någon att det funnits en del missnöje bland socialförv­altningens personal. Så det kommer vi prata om. När det gäller chefernas situation så har de haft väldigt stora grupper med medarbetar­e per chef, det är inte optimalt.

En aspekt som Tobias Carlsson önskar se en förbättrin­g kring är kommunikat­ionen mellan ledningen och medarbetar­na på socialförv­altningen.

– Om man har en verksamhet där det gungar i båten hela tiden då är det någon problemati­k i kommunikat­ionen mellan medarbetar­na och ledningen. Det har vi sagt att de får styra upp, säger Tobias Carlsson.

” Det har väl inte undgått någon att det funnits en del missnöje bland socialförv­altningens personal. Tobias Carlsson (L)

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden