Hallands Nyheter

Techarena Varberg invigdes inför storpublik

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 51 83

Varberg: Varbergs techentrep­renörer har fått en ny mötesplats, Techarena Varberg på Campus Varberg. Här är tanken att företagare, studenter och det offentliga ska mötas för att skapa ännu bättre företag och produkter i framtiden.

Under tisdagsmor­gonen invigdes Techarena Varberg på Campus Varberg. Ett stort antal företrädar­e för lokala techbolag, kommun och region var på plats för att inviga denna mötesplats som länge varit efterfråga­d av branschen.

– Nu har vi en plats här tillsamman­s. Så let´s play, sade Sara Johansson, en av projektled­arna för satsningen.

Techentrep­renören Henrik Willstedt var också uppe på scen och talade:

– Betrakta detta som blomlåda eller en rabatt. Nu är vi på noll och så får vi se vad det här kan leda till, sade han.

Mer eller mindre välkända företag som verkar i Varberg som Ekkono Solutions, Varberg Precision, Vertiseit, Ject Studio, Maksimer, Scionova, Consid och TEK kompetens var alla på plats för att spana in de nyinredda lokalerna på plan 3 på Campus Varberg.

– Jag skulle tro att det är drygt 30 arbetsplat­ser. Det kommer att vara öppet på tisdagar och onsdagar för vi vill inte sprida ut folk för mycket. Tanken är att ju att man ska mötas och nätverka, säger projektled­aren Micha Björck.

Techarena Varberg består av ett vardagsrum, ett kontor, ett samtalsrum, en korridor och så ett tyst rum med ett antal boxar för den som är i behov att arbeta mer ostört. Arbetsplat­ser blandas med större bord för möten och

” Vi vill att det ska kännas levande och det är de som är här som bygger platsen. Sara Johansson

soffor där ett annat typ av kreativt arbete kan pågå. I alla rum hänger korktavlor där besökarna uppmanas att ta foton på sig själva och hänga upp.

– Vi vill att det ska kännas levande och det är de som är här som bygger platsen, säger Sara Johansson.

Techarenan är ett Eu-finansiera­t projekt som drivs av Alexanders­oninstitut­et och Högskolan i Borås. En liknande mötesplats skapas även i Borås. Totalt har projektet en budget på 22 miljoner kronor och pågår till och med 2026.

 ?? BILD: STEFAN JOHANSSON ?? Det blev Almi Hallands senaste nyanställd­a som fick det ärofyllda uppdraget att klippa bandet. Och det gjorde han till stort jubel.
BILD: STEFAN JOHANSSON Det blev Almi Hallands senaste nyanställd­a som fick det ärofyllda uppdraget att klippa bandet. Och det gjorde han till stort jubel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden