Hallands Nyheter

Fff-ikonen behövde fem minuter i comebacken

-

Det avgörande målet mot AFC Eskilstuna säsongen 2019 skrev in Nsima Peter i Falkenberg­s FF:S klubbhisto­ria för all framtid. Nu provspelar han för FFF och hoppas på en tredje sejour i klubben. I 5–1-segern mot Stafsinge behövde han bara fem minuter på sig för att göra ett mål och en assist.

– Den här tröjan betyder jättemycke­t för mig, berättar 35-åringen.

Nsima Peter drog på sig tröja nummer nio och joggade ut på Kristinesl­ätts konstgräs. Två minuter senare vann han bollen högt upp i banan och serverade Leonardo Farah Shahin till 3–0-målet. Tre minuter senare stötte han själv in Melwin Kocanovics fina inspel.

Sedan blev det förvisso inga fler mål eller framspelni­ngar från klubbikone­n i hans comeback, men efteråt var han ändå nöjd.

– Jag har inte spelat en riktig match sedan slutet av november, så min kondition är som den är just nu. Utifrån det får jag ändå vara nöjd, säger Peter, som är klubblös sedan han lämnade Nordic United efter förra säsongen.

Samtidigt bor familjen i Falkenberg och klubben han håller allra närmst om hjärtat behöver dessutom fylla en forwardspl­ats i truppen sedan Oskar Christians­son försvann.

– Jag vill komma tillbaka. Min familj lever här och jag har fått pendla till mina klubbar de tre senaste åren (Utsikten, Nordic United). Jag har saknat dem. Jag har fått ett par erbjudande­n nu, men det är inte värt det om jag inte får vara familjen. Att få spela i Falkenberg hade varit bäst för mig, för min familj...och för FFF också, säger han och skrattar.

Peters två sejourer i FFF (20192020, 2021) ägde rum före tränaren Christoffe­r Anderssons tid i klubben, men Fff-tränaren har ändå bra koll på provspelar­en.

– Nsima gör det som jag känner igen i hans spel från förr. Han är på rätt ställe i straffområ­det, han går på inläggen, han har några fina aktioner och löper klokt. Han gör en bra halvlek. Jag vet inte riktigt hur hans fysiska status är, men han är jobbig att möta, säger Andersson, som ser det som en möjlighet att plocka in nigerianen.

– När Oskar försvann finns en ledig plats. Vi är inte fast i något fack, men vi vet att Nsima letar klubb och det är inget konstigt att han

"

Att få spela i Falkenberg hade varit bäst för mig, för min familj ... och för FFF också. Nsima Peter

då är här och visar upp sig. Det ska vara en situation där båda parter är intressera­de, men det finns det absolut chans till.

En annan nigeriansk spelare som är i Falkenberg och visar upp sig är den betydligt mindre namnkunnig­e Solomon Eneojo. Efteråt sin halvlek mot Stafsinge flåsade den offensiva mittfältar­en rejält.

– Det här var konstigt, men kul. Du hör på min andning att jag inte är van vid den här kylan. Jag försöker anpassa mig och det kommer nog att bli bättre, säger 20-åringen.

Trots acklimatis­eringsbesv­ären visade han upp en rejäl snabbhet och fick dessutom kröna provspelet med ett mål, då han med en kombinatio­n av tur och skicklighe­t tog sig fram till ett friläge och avslutade kliniskt.

– Det är alltid kul att göra mål, säger Solomon, som hoppas få ett kontrakt i FFF.

– Så klart, det är därför jag åkte hit.

Andersson vill dock se honom i träning ett tag till innan han står för en utvärderin­g.

– Solomon visade en himla snabbhet. Han är lite oskolad, men har spets i sin snabbhet. Han flög hit i söndags, gjorde en träning i går och en halvlek i dag, så han tar lite längre tid att utvärdera. Sedan är det här en bra lösning för alla. Han får visa upp sig här ett tag och kan bo hos Godwin (Aguda), som han känner.

På tal om Aguda så stod han för 2–0-målet i matchen, vilket efterföljd­e Melwin Kocanovics öppningsmå­l. Stafsinges tröstmål prickades in av Medion Kabashi.

– Vi såg det som en träning som gav spelarna 45 minuter. Vi skulle spela med hög intensitet och hitta tajmingen i löpningarn­a. Många spelare har bra rörelsemön­ster, men vi har en bit kvar i våra val. Summa summarum, en bra träning för oss, säger Christoffe­r Andersson.

 ?? BILD: KARL ANDERSSON ?? Provspelar­na Solomon Eneojo och Nsima Peter visade framfötter­na i FFF:S seger över Stafsinge.
BILD: KARL ANDERSSON Provspelar­na Solomon Eneojo och Nsima Peter visade framfötter­na i FFF:S seger över Stafsinge.
 ?? Karl Andersson karl.andersson@hn.se ?? Fotnot: Läs mer om Nsima Peter och Solomon Eneojo på sidan 23.
Karl Andersson karl.andersson@hn.se Fotnot: Läs mer om Nsima Peter och Solomon Eneojo på sidan 23.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden