Hallands Nyheter

35-åring kan komma tillbaka till Falkenberg­s FF – klubben testar två spelare

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Han såg till att Falkenberg­s FF klarade sig kvar i Allsvenska­n 2019. Nu kan 35-årige Nsima Peter vara på väg tillbaka till klubben. Dessutom testas nigerianen Solomon Eneojo.

– Solomon Eneojo är bekant med Godwin Aguda och kommer att vara här under några veckor. Vi talade om detta redan i vintras under samtal med Godwin och då sa vi att vi skickar en inbjudan till honom. Sen har det tagit lite tid med visum och annat men till slut fick han det, säger sportchefe­n David Svensson.

Vad är han för typ av spelare?

– Det är en offensiv spelare som kan spela yttermittf­ältare och anfallare.

Hur intressant är han?

– Vi vet inte så jättemycke­t så nu får vi möjlighet att bilda oss en bättre uppfattnin­g om honom under de här veckorna. Och om det är intressant så får man ta ställning till om det skulle vara för en plats nu eller om det skulle vara vid ett senare tillfälle.

När Oskar Christians­son lämnade så uppstod en plats i truppen.

– Det är inte hugget i sten exakt hur många vi ska vara. Det kan ju ändra sig och det kan bli skador och så vidare. Men att vi är öppna för att kunna göra någonting mer i truppen.

Nsima Peter har spelat i både Varbergs Bois och Falkenberg­s FF sedan han kom till Varbergs Bois 2013.

Han är en legendar i FFF sedan han med sitt 1–0-mål mot Mjällby i den 92:a minuten räddade kvar

Falkenberg­s FF i Allsvenska­n 2019.

Han spelade senast i FFF 2021 i Superettan och gjorde då 11 matcher. De senaste säsongerna har han spelat i Nordic United. Senaste tiden har han tränat med division 3-klubben Stafsinge IF.

– Det skulle absolut kunna vara tänkbart att Nsima ska spela för oss. Sen har vi sagt att vi ska ha lite is i magen. Vi måste känna vilken position vi behöver spelare i och vilken typ av spelare vi vill ha. Vi känner ju till Nsima bra redan och han bor i Falkenberg.

Han är 35 år...

– Ja, det är en man med mycket erfarenhet. Det behöver inte vara fel heller.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Nsima Peter har tidigare spelat i Falkenberg. Här i en match mot Akropolis i september 2021.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Nsima Peter har tidigare spelat i Falkenberg. Här i en match mot Akropolis i september 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden