Hallands Nyheter

Polis prejade bil på E 6 efter vild jakt

- Mathilda Alveflo Robert Lundberg

Falkenberg: Tre män greps under tidig onsdagsmor­gon efter en vild biljakt på E 6 där bland annat en polisbil blev påkörd under förföljand­et.

Det var strax efter 04.00 natten till onsdag som en polispatru­ll med en hundförare fattade misstanke mot en bil i Falkenberg och skulle stoppa bilen för en kontroll.

– När patrullen signalerad­e åt mannen att stanna valde chauffören att försöka köra ifrån polisen, säger polisens presstales­person Thomas Fuxborg.

Biljakten gick först söderut på gamla E 6 innan föraren körde av och ut på nuvarande E 6.

” Det är en ganska diger lista brott som chauffören misstänks för. Thomas Fuxborg, polisens presstales­person

– Där lyckas en patrull köra om bilen och lägger sig framför i syfte att få bilen till att stanna. Då väljer föraren att köra in i polisbilen bakifrån. Poliserna klarade sig oskadda men det uppstod en del plåtskador på polisbilen, säger Thomas Fuxborg.

Vid avfarten till Halmstad norra lyckas polisen få stopp på bilen genom att köra in i den. Föraren av bilen lämnar då platsen och springer in i ett skogsområd­e.

– De två passagerar­na grips i anslutning till bilen medans chauffören grips en liten bit därifrån, efter att hundpatrul­len lyckats spåra upp honom.

De tre männen, som alla är i 20-årsåldern misstänks nu för en rad brott.

– Det är en ganska diger lista brott som chauffören misstänks för. Det rör sig om försök till blåljussab­otage, försök till grov misshandel, grov vårdslöshe­t i trafik och drograttfy­lla. Dessutom saknade han körkort, säger Fuxborg.

De två passagerar­na i bilen misstänks för narkotikab­rott eget bruk.

 ?? BILD: TT/ARKIV ?? Föraren körde in i polisbilen bakifrån, vilket orsakade en del plåtskador på polisbilen.
BILD: TT/ARKIV Föraren körde in i polisbilen bakifrån, vilket orsakade en del plåtskador på polisbilen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden