Hallands Nyheter

Gustaf Nilsson: ”Mobilen exploderad­e”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Hans väg dit har inte direkt varit spikrak, men under onsdagen blev falkenberg­aren Gustaf Nilsson för första gången uttagen i det ”riktiga” landslaget.

– Det här är något man har drömt om hela livet, säger 26-åringen.

Gustaf Nilsson har gått från klarhet till klarhet sedan han anslöt till den belgiska toppklubbe­n Union Saint Gilloise inför säsongen 2022/23. Med sina elva mål och fem framspelni­ngar är han en starkt bidragande orsak till att hans lag leder ligan med sex poäng.

Detta har gett eko hos den nya landslagsl­edningen med förbundska­pten Tomasson i spetsen, som belönat Nilssons fina insatser med en plats i sin första landslagst­rupp.

– Jag fick reda på det i morse. Han (Tomasson) skrev till mig på What’s App och ringde sedan upp, berättar Gustaf.

Därefter satte sig Nilsson på ett plan till Turkiet, då hans Union ska möta Fenerbahce i Conference League-slutspelet. Under tiden han och hans lagkamrate­r befann sig i luften blev landslagsu­ttagningen officiell.

– Så när vi landade och jag fick internet igen exploderad­e mobilen, berättar han och skrattar.

Han var med på januaritur­nén, då endast spelare från de nordiska ligorna kan tas ut, 2018 och gjorde då ett mål på två landskampe­r, men ser den här uttagninge­n som en betydligt större milstolpe.

– Det är klart att det är skitkul, det här är något man har drömt om i hela livet. Jag var ju med på januaritur­nén för några år sedan, men det här känns mer ”på riktigt”, säger Gustaf, som inte blev så överraskad av det positiva beskedet.

– Jag hade lite känn på att jag borde vara med i snacket i alla fall.

En landslagsu­ttagning kände långt borta för ett par år sedan. Då hade han vänt hem till Sverige efter ett halvdant år i den danska ligan, men varken lyckats få fart på karriären igen i BK Häcken eller hemma i Falkenberg­s FF.

Då gick han till Wehen Wiesbaden i den tyska tredjedivi­sionen och gjorde bra ifrån sig där innan han värvades av sin nuvarande klubb, Union Saint Gilloise.

– Det har varit krokigt på vägen, konstatera­r Gustaf, som hoppas på speltid i träningsla­ndskampern­a mot Portugal och Sverige.

Konkurrens­en är dock mördande. De andra två renodlade anfallarna i truppen är Alexander Isak och Viktor Gyökeres.

– Det är två otroliga fotbollssp­elare, men jag hoppas få möjlighet att visa upp mig.

 ?? BILD: ISOSPORT ?? Gustaf Nilsson var med på januaritur­nén för sex år sedan och stod då för matchens enda mål i en landskamp mot Danmark. Här från en match i belgiska ligan i februari.
BILD: ISOSPORT Gustaf Nilsson var med på januaritur­nén för sex år sedan och stod då för matchens enda mål i en landskamp mot Danmark. Här från en match i belgiska ligan i februari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden