Hallands Nyheter

Liga döms för stöld efter att ha länsat köttdiskar

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: Inom loppet av 19 minuter hade de tre tjuvarna lämnat butikerna i Falkenberg med 18 kilo kött. Tingsrätte­n menar att de haft en tydlig brottsplan. Trion döms nu för stöld.

Den 1 februari slog tre män till mot Coop i Arvidstorp och Coop på Slätten i Falkenberg. Utredninge­n visar att de befann sig fem minuter i de båda butikerna. Restiden tog nio minuter. Därmed lyckades de stjäla 18 kilo kött inom loppet av 19 minuter.

Men en vaken polispatru­ll fick nys på trion och kunde stoppa dem vid Laxbutiken. Där upptäcktes bytet i form av två påsar fulla med oxfilé, entrecote och fläskytter­filé. Tingsrätte­n beskriver gärningsmä­nnen som ”målmedvetn­a i sina gärningar”.

I tingsrätte­ns dom framgår att männen genomfört stölderna på liknande sätt i de båda butikerna. Två av männen gick in tillsamman­s, en av dem tog en kundkorg och lade ner en brödlimpa. Den andra gick direkt till köttdisken. Där ska de tillsamman­s fyllt kundkorgen med kött. Men när de passerat bakom en hylla och dykt upp på övervaknin­gskameran igen var korgen plötsligt tom.

En av männen bar ett par specialanp­assade byxor under sina andra byxor där han ska ha stoppat ner köttbitarn­a och på så sätt smugglat ut varorna.

Den tredje mannen väntade utanför butikerna men ska ha varit högst medveten om stölderna. I hans mobiltelef­on hittades bilder på kött från just Coop och en lista på olika köttsorter och prisuppgif­ter.

Enligt tingsrätte­n ska gärningarn­a föregåtts av särskild planering och de tilltalade har begått gärningarn­a tillsamman­s med en gemensam brottsplan. En av männen förekommer under 59 avsnitt i belastning­sregistret och har nu återfallit i brott under en pågående prövotid. Han döms därför till två månaders fängelse.

De två andra döms till villkorlig dom och dagsböter på 2 500 kronor.

 ?? BILD: UR POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ?? Tre män stannade till i Falkenberg och genomförde stölder på Coop i Arvidstorp och Slätten. Totalt kom de över cirka 18 kilo kött.
BILD: UR POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING Tre män stannade till i Falkenberg och genomförde stölder på Coop i Arvidstorp och Slätten. Totalt kom de över cirka 18 kilo kött.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden