Hallands Nyheter

Förare som körde på kvinna döms till böter

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: Mannen ville prata med sin dåvarande sambo. Han körde ikapp henne på Holgersgat­an i Falkenberg. Ett vittne såg därefter hur mannen svängde upp på trottoaren och körde på kvinnan. Nu döms han för vårdslöshe­t i trafik.

Den 23 maj på morgonen förra året larmades både ambulans och polis till Holgersgat­an i centrala Falkenberg. En kvinna hade blivit påkörd på trottoaren.

Hon fick skrapsår över hela underbenet, smärta och ömhet vid fotleden samt smärta och ömhet vid höft och ljumske.

Det visade sig att bilföraren och kvinnan hade varit ett par och höll på att separera. Mannen, som är i 55-årsåldern, säger i förhör att han ”ville tala mer” med kvinnan och därför följde efter henne med bil. Han hävdar att han råkade släppa på bromsen och att bilen då ”hoppade framåt” och träffade kvinnan.

” Det visade sig att bilföraren och kvinnan hade varit ett par och höll på att separera.

Ett vittne såg dock hur mannen svängde upp på trottoaren och kolliderad­e med kvinnan. Han döms nu i Varbergs tingsrätt för vårdslöshe­t i trafik. ”Han har brustit i den omsorg och varsamhet som krävts för att förhindra en trafikolyc­ka”, skriver tingsrätte­n i domen.

Däremot frias han från misstankar­na om vållande till kroppsskad­a. Skadorna beskrivs som ytliga i sin karaktär, kvinnan fick ingen fraktur och var inte i behov av sjukvård. Tingsrätte­n ogillar även åtalspunkt­en som rör överträdel­se av kontaktför­bud.

Mannen hade via en vän framfört meddelande till kvinnan i oktober trots kontaktför­bud. Det råder dock osäkerhet kring om mannen låg bakom kontakten eller om det var vännen som velat reparera relationen.

Han döms enbart för vårdslöshe­t i trafik och ska betala dagsböter på totalt 2 000 kronor.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV ?? En kvinna blev i maj förra året påkörd på trottoaren till Holgersgat­an i Falkenberg.
BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV En kvinna blev i maj förra året påkörd på trottoaren till Holgersgat­an i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden