Hallands Nyheter

Podkorytov­a blev kvar i Stockholm – hoppas på visum

Almira Podkorytov­a har hållit nere siffrorna hela säsongen. Vad som händer med Sunvära Sk-målvakten nu vet hon knappt själv. – Jag hoppas jag kan spela vidare, men just nu vet jag ingenting om vad som händer, i hela livet, säger hon.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Sunvära SK har haft Almira Podkorytov­a som sin sista utpost efter att hon värvades från AIK inför den här säsongen. Efter kvalmatche­n mot Spånga/bromsten blev hon kvar på de breddgrade­rna.

– Jag ska försöka lösa frågan om visum. Sen får jag fundera över vad jag ska göra. Min man jobbar här i Stockholm, vilket gör att vi kan anmäla oss till förlängnin­g av visum, säger Almira Podkorytov­a.

Hon är förmodlige­n den målvakt i högsta serien som fått mest att göra under matcherna. Almira hade hoppats att laget skulle lösa kvalspelet – men icke.

Ett mål blev helt avgörande – med favör för Hammarby.

– För mig känns det konstigt och inte så rättvist. Ser man på situatione­n från andra hållet så kanske det är bra för tjejerna att spela i allsvenska­n nästa säsong. Det är lite lättare och man känner sig bättre om man vinner något.

Hon har uppskattat tiden på Västkusten.

– Innan jag kom visste jag att det skulle bli svårt. Det känns tråkigt nu, men det har varit en väldigt bra erfarenhet för mig

Vill de behålla dig?

– De vill, men ingen vet, säger hon och fortsätter:

– När silly season kommer får alla veta.

Några har redan visat intresse för keepern.

– Ja, just nu två klubbar som är i Elitserien, men inget är klart.

Hon har tyckt om atmosfären kring Sjöaremoss­en.

– Vädret har jag inte varit van vid. Men alla som jobbat i föreningen och med isen har gjort ett väldigt bra jobb. När man spelar utomhus är det svårt att veta när man kan börja åka skridskor.

Sunväras ordförande Göran Karlsson semestrade på Teneriffa när den avgörande matchen spelades och fick följa den via en webbsändni­ng.

Han kunde inte tro sina ögon när målet som skickade ut Sunvära ur Elitserien avgjordes på en hörna i den 89 minuten.

– Det är jobbigt så klart. Framför allt på det sättet som det blev, säger ordförande Göran Karlsson och fortsätter:

– Men sån är idrotten. Vi har ju haft tjejverksa­mhet i snart 45 år och gjort tre säsonger i Elitserien så vi får vara glada över att vi har fått vara där och känna på hur det känns. Vi får jobba vidare.

Vad innebär det här för lagets framtid?

– Inte en aning. Vi har inte pratat i de här termerna innan. Det får sjunka in och sen får man väl sätta sig ner och göra en summering och se över framtiden.

Han kan inte slå fast om klubben kommer satsa för att ta sig tillbaka till Elitserien eller inte ännu och har inte hunnit prata med spelarna ännu då han fortfarand­e befinner sig i Spanien.

– Det är alldeles för tidigt att säga. Det är helt beroende på vad vi har för spelarmate­rial och så vidare. Efter en sådan här grej måste de (spelarna) få någon månad på sig att fundera.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Målvakten Almira Podkorytov­a har varit en nyckelspel­are för Sunvära SK.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Målvakten Almira Podkorytov­a har varit en nyckelspel­are för Sunvära SK.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden