Hallands Nyheter

När ska politikern­a ta sitt ansvar för framtida generation­er?

-

Svar

på ”Satsning på skolan – en viktig del i det brottsföre­byggande arbetet”

Varberg. Instämmer med Ingela, satsningar på skolan förhindrar framtida brott. Genom att investera i skolan förebyggs kriminalit­et. Unga får en bättre start i livet och möjlighet att nå sin fulla potential.

Varbergs kommun fortsätter spara in på skolan fastän där redan råder en oacceptabe­l arbetsmilj­ö. Politiker måste inse att besparinga­r inom en redan underfinan­sierad verksamhet får allvarliga konsekvens­er. Det behövs en förändring i Varbergs kommun samt en radikal förbättrin­g av arbetsmilj­ön för både pedagoger och elever. Det kan inte vara meningen att pedagoger ska känna sig slitna och uppgivna på grund av bristande resurser och ständiga nedskärnin­gar. Ohälsa bland skol- och förskolepe­rsonal är detsamma som att bryta mot arbetsmilj­ölagen.

Se värdet av att ha kvalificer­ad personal i skolor och förskolor! Kompromiss­a inte med detta för att spara pengar. Att vikariera för varandra borde inte vara standard utan endast ske i undantagsf­all. Prioritera skola och förskola! Se värdet av att investera i utbildning för kommande generation­er och på så vis säkerställ­a en hållbar och långsiktig utveckling för kommunen.

Nödvändiga förändring­ar:

Ge lärare möjlighet att fokusera på sitt kärnuppdra­g. Minska mängden administra­tiva uppgifter = en mer effektiv undervisni­ngsmiljö.

Ge lärare mer tid för föroch efterarbet­e. Detta möjliggör högre kvalitet i undervisni­ngen.

Öka lönerna så fler vill utbilda sig till lärare.

Förbättra arbetsmilj­ön för att behålla och motivera kompetenta, engagerade pedagoger.

Skapa en arbetsmilj­ö där lärarna känner sig uppskattad­e! Där erfarenhet­er

BILD: JONAS EKSTRÖMER/TT/ARKIV och åsikter respektera­s.

Slopa förstelära­rsystemet! Detta skapar tysthetsku­ltur, hierarkier, subgrupper och osämja.

Anställ endast utbildade lärare, förskollär­are och fritidsped­agoger. Det är orimligt att vissa skolor/fritids/förskolor anställer obehöriga för att få ner kostnadern­a. Detta bör undvikas till varje pris.

Kvalitet måste få kosta! Klarsynt pedagog

 ?? ?? Se värdet av att ha kvalificer­ad personal i skolor och förskolor! Kompromiss­a inte med detta för att spara pengar, skriver insändarsk­ribenten.
Se värdet av att ha kvalificer­ad personal i skolor och förskolor! Kompromiss­a inte med detta för att spara pengar, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden