Hallands Nyheter

Trots succén – Jesper Larsson väljer bort Frillesås BK

Frillesås BK tog sig till ett historiskt Sm-slutspel den gångna säsongen. Ändå väljer tränaren Jesper Larsson att sluta – och ersätts av spelaren Mattias Johansson. – Bättre tränare för Frillesås går inte att få, säger Jesper Larsson.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Jesper Larsson har haft sina funderinga­r och till slut så fattade han sitt beslut att inte bli kvar i Frillesås BK.

– Det var väl någon gång i mitten av förra veckan. Jag och Christer (Lind) har haft tät kontakt. Sen har väl beslutet varit mitt. Det har varit ett bra snack mellan oss, och vi har haft ett bra samarbete i tre års tid, säger Jesper Larsson som inte kommer utnyttja sitt optionsår.

Efter uttåget i åttondelen mot Gripen för Frillesås BK sa Jesper Larsson att han hade vissa krav på föreningen för att fortsätta.

– Jag vill se att föreningen får spelarna att förlänga sina kontrakt. De tidigare åren har vi tappat tongivande spelare, behövt hitta ersättare och bygga ett till stora delar nytt lag. Drömmen är att kunna jobba med samma lag och ta det ett steg längre. Ska sju-åtta nya spelare in blir det tufft att fortsätta, även om jag så klart förstår att vi har många spelare som är eftertrakt­ade, sa han till HN då.

I dag säger han att det inte varit huvudanled­ningen till hans beslut.

– Alltså, det är tufft när det blir mycket nya hela tiden, det tar energi, men kokar man ner det är det inte därför. Nu vet jag inte hur många som lämnar eftersom jag har varit lite frånkoppla­d när jag inte vet vad jag själv kommer göra, säger Jesper Larsson och fortsätter:

– Nu har jag landat i det här och jag är glad och stolt över det vi gjort tillsamman­s i Frillesås. Det känns som ett bra avslut - för den här gången. Att vi tog oss till slutspel och gjorde den bästa säsongen någonsin i Frillesås historia. Det blir en bra paus, sen hoppas jag väl att jag ska komma tillbaka i framtiden, men just nu känns det bra. Upplever du det som Frillesås blev överraskad­e?

– Jag har varit öppen och ärlig med Christer så han har vetat hur jag tänker. Kanske lite. Jag vet inte. Det är svårt för mig att svara på.

Senare under samma dag presentera­des Jesper Larsson som ny tränare för IK Sirius Bandy. Han har skrivit på ett tvåårskont­rakt som sträcker sig till och med säsongen 2025/26.

– Det känns otroligt roligt och spännande! Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Sirius och Uppsala, säger Jesper Larsson i ett pressmedde­lande.

Lösningen för Frillesås blir att Mattias Johansson kliver in som huvudträna­re. Och kommer inte spela i fortsättni­ngen.

– En efterträda­re blir det ju inte, men en kompetent tränare som kan jobba vidare i det spår som Frillesås går i. Det finns mycket kloka tankar och han (Mattias Johansson) har varit med hela tiden. Bättre tränare för Frillesås går inte att få, säger Jesper Larsson till HN.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Tränare Jesper Larsson lämnar Frillesås BK för IK Sirius.
BILD: KRISTER ANDERSSON Tränare Jesper Larsson lämnar Frillesås BK för IK Sirius.
 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Frillesås Mattias Johansson tar över efter Jesper Larsson.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Frillesås Mattias Johansson tar över efter Jesper Larsson.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden