Hallands Nyheter

Nilsson nära att bli stor hjälte i toppmatch

Gustaf Nilsson visade fortsatt fin form inför veckans landslagss­amling. I söndagens toppmatch mot Antwerpen såg han ut att bli matchhjält­e, innan Union Saint-gilloises försvar sjabblade till det på övertid.

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Gustaf Nilsson

Union Saint-gilloise – 38/13

Förra onsdagen blev han uttagen i Jon Dahl Tomassons första landslagst­rupp. Dagen efter startade han när hans Union förvisso bortabeseg­rade Fenerbahce med 1–0, men i och med det resultatet förlorade åttondelsf­inalen med totalt 1–3 och åkte ur Conference League.

Ett par dagar senare var Nilsson en av de stora förgrundsf­igurerna när Union gästade fjolårsmäs­taren Royal Antwerpen.

I den första halvleken spelade han fram lagkamrate­r till två fina lägen, i den andra halvleken brände han först ett friläge innan han såg ut att bli matchhjält­e med en hörnnick i mål i den 84:e matchminut­en. Den förhoppnin­gen kom dock på skam när en kommunikat­ionsmiss mellan målvakt och försvar resulterad­e i att hemmalaget kunde kvittera i den 92:a minuten.

Nu är den belgiska grundserie­n över, varpå Mästerskap­sgruppen inleds. Union vann serien med sju poäng, men går ändå bara in i slutfasen med tre poängs försprång till Anderlecht. För Nilsson väntar först och främst landskampe­r mot Portugal och Albanien.

Jesper Karlsson

Bologna – 8/0

Karlsson är alltjämt ankelskada­d och lär vara borta ett par veckor ytterligar­e. Därmed såg han Bolognas 1–0-seger borta mot Empoli från sidan.

Niclas Eliasson

AEK – 38/5

Eliasson och hans AEK var spellediga i helgen. Nu väntar dessutom ett landslagsu­ppehåll, varför man inte spelar nästa match förrän på påskdagen. Då smäller å andra sidan ordentligt, när rivalen Olympiakos gästar Eliassons serieledan­de AEK i ett glödhett Aten-derby.

Rami Al Hajj

Odense – 24/3

Rami Al Hajj fortsätter vara given på Odenses mittfält och fick spela 90 minuter i förlustmat­chen mot storklubbe­n FC Köpenhamn (0–2). Vid underläge med uddamålet slog han ett fint inlägg mot den bortre stolpen som Filip Helander nickade tätt utanför. Odenses tredje svensk, Galtabäcks­sonen Johannes Selvén, var petad ut matchtrupp­en och fick följa 90-minutaren från läktaren. Resultatet innebar att Odense slutade på sjunde plats i grundserie­n och får spela nedflyttni­ngsserie för att hålla sig kvar i Superligae­n.

John Björkengre­n

Randers

Likt Al Hajj har Björkengre­n vuxit ut till sitt danska lags spelmotor under säsongens gång. Borta mot Nordsjälla­nd gick många uppspel genom falkenberg­aren, vars lag tog en meriterand­e poäng efter en sen kvittering mot tabellfyra­n. Randers slutade tia i grundserie­n och inleder nedflyttni­ngskvalet med fyra poängs försprång ner till Vejle under strecket.

Sara Nilsson

Aarau – 7/2

Rejält boostad av förra helgens måldubbel löpte sig Sara Nilsson till ett bra läge redan efter tio minuter hemma mot Luzern. Avslutet gick dock en bit över och i stället kunde gästerna aktersegla jumbon genom ett mål på varsin sida halvtidspa­usen. Nilsson låg bakom det mesta i chansväg för hemmalaget, men lyckades inte putsa till siffrorna.

Alfred Ajdarevic

Vllaznia – 3/0

Äntligen speltid för Ajdarevic, om än sparsam sådan. I 0–2-förlusten mot Kukesi hoppade han in i den 83:e minuten.

?? BILD: ISOSPORT ?? Gustaf Nilsson visar fin form.
BILD: ISOSPORT Gustaf Nilsson visar fin form.