Hallands Nyheter

Jag menar inte att stora ”kolosser” ska byggas i Veddige

-

Svar på ”Vi flyttade till Veddige för småskaligh­etens skull” och ”Tack Varbergs bostad för att ni inte byggde i Veddige”

Veddige. På förekommen anledning vill jag förklara mig, vad gäller missförstå­ndet att jag och Veddigebor i allmänhet skulle förorda att Varbergs Bostad bygger femvånings hyreshus på Björkholms­vägen/kullavägen.

Det säger sig nästan självt att det inte lämpar sig att bygga sådana ”kolosser” i ett landsortss­amhälle som Veddige och att man inte heller bör förtäta mer än nödvändigt.

Nej, Veddige med sitt fantastisk­a läge och med sin vackra natur/omgivninga­r, har inga behov av en okänslig/onödig förtätning.

Min kritik mot Varbergs bostad kvarstår dock… man har bromsat Veddiges utveckling, genom att i decennier påstå att det inte finns några behov av bostäder och att man inte tar till vara, det för bostadsänd­amål sedan decennier utpekade området på Vabränna. Området ligger dessutom på ett vackert område, endast ett stenkast från Björkholms­vägen/kullavägen, ett område som dessutom ägs av Varbergs kommun och som planerats för bostadsänd­amål sedan flera decennier. Har inte Varbergs bostad något som helst ansvar utanför tätorten….??? Vi känner oss rejält svikna. Vad säger Varbergs politiker i denna fråga? Det är dags att tala klarspråk nu!

Problemet med brist på hyresbostä­der, inte minst för äldre, kvarstår och är faktiskt riktigt akut. Möjlighete­n till ”flyttkedjo­r” ter sig alltmer omöjlig, då äldre människor tvingas bo kvar i sina ofta alltför stora och arbetskräv­ande villor långt upp i åren.

Ett fint och lyckat exempel på sådan nybyggnati­on i två våningar, är de nyproducer­ade hyreshusen (58 lägenheter) uppe på höjden i Horred. Önskar att Varbergs bostad gör en studieresa till Horred, för att se om man kan göra en liknande satsning i Veddige. Om det fungerar i Horred, så bör det definitivt inte vara svårare i vårt underbara Veddige.

Sten Unosson

PS: Vi väntar dessutom på klara besked angående simhallens upprustnin­g. Hur många år ska det behöva ta…???

 ?? BILD: HN/ARKIV ?? Ett fint och lyckat exempel på sådan nybyggnati­on i två våningar, är de nyproducer­ade hyreshusen uppe på höjden i Horred, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: HN/ARKIV Ett fint och lyckat exempel på sådan nybyggnati­on i två våningar, är de nyproducer­ade hyreshusen uppe på höjden i Horred, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden