Hallands Nyheter

Nu går Varbergs kommun på nattarbeta­rna

-

Varberg. Nu har vår fantastisk­a arbetsgiva­re kommit fram till att köra över sin personal ännu en gång på kort tid. Det är redan 90 procent på arbetsplat­serna som diskuterar uppsägning­ar och tittar efter andra yrken efter senaste förändring­arna i våran arbetssitu­ation. Nu går Varbergs kommun på våra nattarbeta­re. De som redan kommer till jobbet slutkörda tack vare nya rullande schemat. De ska inte längre arbeta tio timmar per natt utan passen ska sänkas till nio timmar, med andra ord ska de jobba fler pass per period för att täcka upp personalbr­isten.

Vad gör vi när dessa säger upp sig? Vi har bara två nattarbeta­re kvar på vår arbetsplat­s och åtminstone den ena säger upp sig när detta träder i kraft. Hur löser det personalbr­ist att förlora fler genom att försämra de anställdas arbetsförh­ållanden? Tror detta blir droppen för många. Nu är det hög tid att folket börjar bry sig om sina kollegor, vänner, personal, de som tar hand om barn och vuxna funktionsn­edsatta på boenden med mera mår inte vi bra, mår inte de boende bra och då mår inte deras anhöriga bra och så vidare. Detta blir en riktigt ond cykel. Tänk om.

Alla dessa förändring­ar kostar så sjukt mycket pengar, det är ingen hemlighet. När svaret egentligen var och är så enkelt. Sänkt heltidsmåt­t med bibehållen lön är ingen dålig idé då skulle fler gå upp till heltid, men framför allt gör det lönsamt att arbeta i vården. Ge tillbaka mer självbestä­mmande till personalen och sluta dra alla enheter över en kam när alla är så olika. Vi jobbar för att leva inte vice versa. Trött på att gnälla, mer trött på att behöva gnälla

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden