Hallands Nyheter

Händelse där elev sparkade lärare anmäls

- Carl Liliebäck carl.lilieback@hn.se

Varberg: När läraren bad eleven att sudda bort något som hen målat på en vägg blev eleven upprörd och drog läraren i håret. Därefter började eleven sparkas och läraren fick söka skydd i korridoren. Nu har skolan anmält händelsen till Arbetsmilj­överket.

” Det som skedde är en enskild incident, men vi diskuterar händelsen och analyserar hur vi ska jobba vidare för att undvika att det sker igen. Rektorn

Händelsen skedde i november förra året. Enligt skolans anmälan hade eleven målat på en vägg och när läraren gick fram med ett suddgummi för att be eleven sudda bort klottret tog eleven tag i håret på läraren. Därefter började hen sparka på läraren.

Till slut lyckades läraren ta sig loss och flydde ut i korridoren för att ta skydd. Eleven gav sig i sin tur ut på skolgården, och när läraren följde efter fick hen småsten kastat på sig. Även ute på skolgården tog eleven tag i lärarens hår och började sparka på hen. I samband med den senare händelsen ska eleven även ha sagt ”jag ska döda dig” till läraren.

Enligt rektorn på skolan har händelsen inte lett till några större förändring­ar av verksamhet­ens rutiner. Rektorn berättar också att läraren inte ska ha fått några allvarliga fysiska skador.

– Elever med Npf-problemati­k finns på alla skolor. Där har vi ett långtgåend­e arbete hela tiden. Det som skedde är en enskild incident, men vi diskuterar händelsen och analyserar hur vi ska jobba vidare för att undvika att det sker igen, säger rektorn.

Vad händer nu efter anmälan?

– Jag har initierat handlingar av personal och så upprättar vi så klart en handlingsp­lan för arbetet kring den specifika eleven.

 ?? BILD: NAINA HELÉN JÅMA/TT/ARKIV ?? Händelsen har anmälts till Arbetsmilj­överket.
BILD: NAINA HELÉN JÅMA/TT/ARKIV Händelsen har anmälts till Arbetsmilj­överket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden