Hallands Nyheter

Fakta: Olyckor och tillbud som anmälts till Arbetsmilj­överket som HN har tagit del av (från december 2019–2/2 2024)

-

• Augusti 2020: Arbetstaga­re trampar snett med höger fot. Smärta uppstod i foten och YA får hjälp att komma upp ovan jord med biltranspo­rt. Sjukskrive­n from skadedatum 6-8 veckor.”

• Augusti 2020: ”Vid fall när xx skulle flytta sig så ramlade på vassa stenar och kom i kläm mellan pärm och sten med vänster hand.d etta resulterad­e i en klämd nagel.”

• Januari 2022: ”Avgrävd högspännin­gskabel, av maskin.”

• September 2022: ”Yrkesarbet­are halkade på löst material när han gick på området, i fallet dämpade yrkesarbet­aren sig med händerna vilket resulterad­e i smärta. Efter besök på sjukhus visade det sig att en fraktur hade uppstått.”

• December 2022: ”Vid arbete med att åtgärda tidigare sättningar skedde ny sättning som gjorde att maskinen satte sig, gungade till och kom i kontakt med kontaktled­ning som löste ut. Arbetet stoppades omedelbart. Drift och underhåll kom på plats lika så felavhjälp­are och OPA. Inga personskad­or.”

• Fallolycka i februari 2021: ”YA trampar snett när han skulle ta sig ner från flak med injekterin­gscontaine­r (utrustning). Ramlar baklänges och slår bakhuvudet i betongplat­tan. YA var avsvimmad under 1-2 min. Kollega lade sin medarbetar­e i framstupa sidoläge och då kom han sig. Han kunde ta sig själv ut till ambulans för avfärd och kontroll på SS Varberg.”

• I februari 2022 anmäldes följande: ”Borrare går över arbetsplat­sen mot borriggen han jobbar vid. Han känner ett plötsligt tryck mot axeln som gör att han tappar balansen. Han inser att det är en lastbil som backar på honom och försöker därför slänga sig och rulla undan för att undvika att bli överkörd.”

• I september samma år ”tappas ett skarvstål från hög höjd, som ramlade ner i marken som tippar mot XX och träffar hjälmen och huvudet. XX som inte varit avsvimmad åker direkt till sjukhuset för koll, och det rekommende­ras några dagars vila.”

HN har fått kännedom om en lift som vält på tunnelområ­det. Händelsen bekräftade­s av Implenia. Den incidenten anmäldes av en underentre­prenör och finns inte med i tidningens sammanstäl­lning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden