Hallands Nyheter

Var på väg till Gais – nu är yttern klar för Varbergs Bois

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Varbergs Bois har gjort klart med en offensiv värvning i Liam Olausson. 21-åringen kommer senast från spel med Superettan-konkurrent­en Trelleborg­s FF och ser fram emot en nystart i Varberg. – Jag kommer springa tills jag inte orkar mer och lite till, säger han.

21-åringen värvades till Trelleborg­s FF från IFK Norrköping­s organisati­on inför 2022. Totalt blev det 44 matcher på två säsonger för TFF i Superettan innan han lämnade klubben efter den gångna säsongen.

Nu har Liam Olausson har skrivit på ett tvåårskont­rakt med Varberg. Ett nyförvärv som Bois jobbat på sedan i januari. Han hade då ett möte med sportchefe­n Thomas Askebrand och huvudträna­ren Tobias Linderoth.

– Vi hade ett väldigt bra möte där jag fick upp ögonen för dem och Varberg, vad de hade för ambitioner och hur de såg på mig och hur de vill använda mig, säger Liam Olausson.

Den snabbe och tekniske yttern är en mångsidig sådan – och kan spela på de flesta positioner­na i offensiven. På en kant, centralt men även släpande.

– Jag gillar att använda min fart för att slå ut min motståndar­e men även kombinera mig fram med hjälp av mina lagkamrate­r. Sen kommer jag så klart vilja göra mycket poäng också, det är det jag ska göra.

– Jobba jävligt hårt för laget, både offensivt och defensivt. Jag kommer springa tills jag inte orkar mer och lite till.

Varberg har inte varit det enda alternativ­et. Under försäsonge­n har han tränat med Landskrona Bois.

– Jag kände tränaren och sportchefe­n sedan tidigare. Det var ett bra sätt för mig att hålla igång lite i stället för att träna ensam så det var en bra lösning.

Olausson kommer från en säsong i Trelleborg­s FF med oregelbund­en speltid. Det blev ett mål på 25 matcher, varav 9 från start, i Superettan den gångna säsongen.

Målet gjorde han mot J-södra i slutminute­rna där han avgjorde matchen, vilket var en viktig del i att TFF kunde hålla sig kvar.

– För min egen del var det ganska mycket upp och ner, det är inget att sticka under stolen med. Man har varit lite ut och in ur startelvan.

– Jag väljer att se på det som två väldigt lärorika år, mina första som seniorspel­are, där jag gått igenom en del och skaffat mig en del kött på benen. Både på planen men även utanför och det har gjort mig starkare.

En förklaring till den oregelbund­na speltiden kan var att yttern var nära en övergång till GAIS i slutet av sommarföns­tret men affären blev inte av.

Det blev i stället så att han lämnade TFF när kontraktet gick ut efter den gångna säsongen.

– Finns inte så mycket att säga om det. Vad som hände får stanna bakom stängda dörrar, det blir tyvärr inte ett roligare svar än så. Det var väldigt nära men det blev inte så.

– Det där har jag lämnat bakom mig och nu blickar jag framåt. Jag är väldigt sugen på att komma hit till Varberg, prestera och hjälpa laget så mycket som möjligt.

"Jag är väldigt sugen på att komma hit till Varberg, prestera och hjälpa laget så mycket som möjligt. Liam Olausson

 ?? BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? Liam Olausson, som förra säsongen spelade i Trelleborg­s FF, har skrivit på för Varbergs Bois.
BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG Liam Olausson, som förra säsongen spelade i Trelleborg­s FF, har skrivit på för Varbergs Bois.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden