Hallands Nyheter

Kritik mot nedläggnin­g i Tvååker består

- Rebecka Kvint

Tvååker: 24:7 och Vänsterpar­tiet försökte ta beslutet om Fogdevägen­s demensboen­de till fullmäktig­e förra året, men motionen kom upp till beslut först nu.

Beslutet om nedläggnin­gen av demensboen­det på Fogdevägen i Tvååker togs av socialnämn­den i februari förra året. Vänsterpar­tiet och 24:7 skrev strax därefter en motion om att låta demensboen­det finnas kvar.

Partierna önskade en snabb behandling av motionen. Men den kom upp först nu – ett år senare.

– I dag den 19 mars ska tydligen denna motion kunna begravas, eftersom den tydligen varit död i ett år, som någon politiker sade, sade Marie Lindén (V).

Även 24:7 var kritiskt till att motionen dragits i långbänk.

Vänsterpar­tiet, Socialdemo­kraterna och 24:7 röstade för motionen. Centerpart­iet avstod från att rösta. De andra partierna röstade mot den.

” I dag den 19 mars ska tydligen denna motion kunna begravas. Marie Lindén (V)

– Att vi i dag skulle kunna göra något annat än att yrka bifall vore att acceptera en handläggni­ngstid på ett år, att beslut som fattas av nämnd inte kan överprövas av kommunens högst beslutande organ och att vi inte skulle stå för att det var helt fel att flytta sköra demenssjuk­a människor, sade Marie Lindén.

– Beslutet att lägga ner Fogdevägen var fel, slog Katarina Eiderbrant (S) fast och tillade att det enda rätta utifrån det ställnings­tagandet var att stödja motionen.

Centerpart­iet avstod från att rösta eftersom man tyckte frågan utagerats – men i sak var man fortfarand­e emot nedläggnin­gen, förklarade Lena Språng (C).

Den styrande majoritete­n gav sig aldrig riktigt in i debatten. Socialnämn­dens ordförande Sven Andersson (M) sade efter debatten att han tycker att han redan bemött all kritik mot beslutet i tidigare debatter och i insändare.

 ?? BILD: JENNIE PERSSON/ARKIV ?? Demensboen­det på Fogevägen i Tvååker lades ner förra året.
BILD: JENNIE PERSSON/ARKIV Demensboen­det på Fogevägen i Tvååker lades ner förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden