Hallands Nyheter

Vändningen efter dementin – Klang klar för Gripen

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Frillesås genombrott­sman August Klang har jagats av en rad klubbar i Elitserien. Att stanna i klubben fanns med i tankarna hela vägen men han valde till slut bort FBK för att istället gå till konkurrent­en Gripen.

– Det var inget roligt samtal att ringa och berätta att man tackar nej, säger han. Övergången rör upp känslor

För en knapp vecka sedan uppmärksam­made Norra Halland att Frillesås August Klang blev aktiv på X (Twitter) igen efter ett längre uppehåll. När ett anonymt twitterkon­to uppgav att Klang var klar för konkurrent­en Gripen Trollhätta­n svarade han med två gråtskratt­ande emojis – för att dementera uppgiftern­a.

– Jag fick så himla mycket folk efter mig som frågade om jag var klar när det skrevs men det var jag verkligen inte då. Därför fick jag gå ut där och kommentera, säger August Klang.

Nu har historien fått en ny vändning då han faktiskt skrivit på för Gripen, som slog ut Frillesås i Sm-slutspelet. En övergång som han menar blev klart ett bra tag efter det.

– Jag bestämde mig i förrgår och så blev det klart igår (tisdag) när jag skrev på. Innan det har det varit mycket diskussion­er med Frillesås. Tog det emot att skriva på efter att du gick ut och dementerad­e?

– Nej, det gjorde det inte. Det stämde ju inte då så jag har inte ens tänkt på det nu. Jag hade diskussion­er med många klubbar och till slut blev det Gripen.

Hur kom det sig att du valde Gripen före Frillesås?

– Det är den berömda helheten som alla pratar om. Det är en klubb som vill satsa på mig, har bra förutsättn­ingar. Jocke (Hedqvist) verkar vara en bra tränare. Jag har fått en bra bild av hur han vill spela och det passar mig väldigt bra.

– Sen vill jag ju spela de här stora matcherna och det känns som att vi kan göra det med Gripen. Det känns väldigt spännande, det är en förening som vill etablera sig i toppen och det vill jag också.

August Klang fick sitt stora genombrott i Elitserien den gångna säsongen. Han stod för 19 poäng (9 mål, 10 assist) på 28 matcher.

– Jag har bara bra minnen därifrån. Det finns en anledning till att de var med i mina tankar så länge, även om förutsättn­ingarna är tuffa. Jag gick ju dit för att få mer speltid och etablera mig och det fick jag ju verkligen göra.

– Jesper (Larsson) tillsamman­s med de andra tränarna har givit mig en jäkla push i utveckling­en och glädjen till att spela bandy blir jättestor i Frillesås. Alla runt laget och föreningen har varit helt underbara så det har varit väldigt bra för mig.

Han berättar att det varit kul med stort intresse från andra klubbar men att det samtidigt varit jobbigt att ta ett beslut.

Blev Frillesås besvikna?

– Ja, det blir ju snabba beslut och de hade nog inte räknat med det. Sen har jag bara pratat med Christer (Lind, sportchef) än så länge. Klart att de blir besvikna men jag tror att de förstår mitt beslut också.

– Det var inget roligt samtal att ringa och berätta att man tackar nej. Det känns ju att göra det också och det är ett bevis hur bra jag trivdes där.

Nyheten om att Klang väljer att gå till just Gripen har rört upp känslor på sociala medier. Själv ser han det inte som en känslig övergång.

– Folk får tycka vad de vill. För mig är det som vilken övergång som helst, men du kanske får ett annat svar om du frågar någon som är härifrån. Det är nog värre att gå mellan Vänersborg och Gripen skulle jag tro.

– Klart att det varit tuffa matcher mellan lagen men det är ju så Gripen spelar och alla älskar ju inte Gripen på grund av det. Sen har det gått fort fram för dem i seriesyste­met och då kanske man får lite av en hatstämpel, men det var inget jag vägde in i mitt beslut.

 ?? ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN ?? August Klang lämnar Frillesås och har istället skrivit på gör Gripen Trollhätta­n.
ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN August Klang lämnar Frillesås och har istället skrivit på gör Gripen Trollhätta­n.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden