Hallands Nyheter

Ärlig tränar med Tvååker: ”Ett alternativ som funkar”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Falkenberg­s FF:S förre nyckelspel­are Wilhelm Ärlig närmar sig en tidig comeback efter förra höstens korsbandss­kada. För att komma i gång tränar han med seriekonku­rrenten Tvååker.

– Jag har bett min agent kolla med Bois, men jag vet inte om han har fått svar, säger Ärlig.

Det var kanske inte en cirkelslut­ning, men i alla fall något sånär som ägde rum under tisdagskvä­llen då Wilhelm Ärlig gjorde en av sina första fotbollstr­äningar sedan den ödesdigra knäskadan på samma plats som han skadade sig.

Eller ja, inte riktigt samma plats. Tvååker tränade nämligen inte på Övrevis kritiserad­e konstgräsp­lan, utan på B-planens gräs ett hundratal meter därifrån.

– Hade vi tränat där borta hade jag inte kommit hit, det kan jag säga, säger Ärlig efter träningspa­sset, som för hans del innehöll deltagande i kvadraten, en bollinneha­vsövning och ett par löp med de andra skadedrabb­ade Tvååkerssp­elarna Emil Zander och Melvin Bälter.

Att han kan göra det bara ett halvår efter att han ådrog sig korsbandss­kadan i FFF:S derbyseger mot Tvååker (2–0) är överraskan­de för många, men inte för ”Wille”.

– Jag känner ingen stress, men har inte tänkt vara borta så länge. Sedan kan jag inte svara på när jag är tillbaka på planen, jag måste hitta någonstans att spela också, säger Ärlig, som sedan han och FFF inte kommit överens om ett nytt kontrakt är klubblös.

I väntan på en ny klubbadres­s och ett tillfriskn­ande knä kommer han att träna med Tvååker.

– Jag bor i Varberg och pendlar till Halmstad för rehab två-tre dagar veckan. Jag behövde komma i gång med boll och då var det här ett alternativ som funkar.

Han har via sin agent även frågat Varbergs Bois om han får träna med dem, men är osäker på om agenten fått något besked. Sin tidigare klubb har han inte frågat alls.

– Jag har inte kollat med FFF faktiskt. Det kan tyckas konstigt, men jag har inte gjort det, säger Ärlig, som inte känner någon stress att hitta en ny klubb.

Förhoppnin­gen är att den han finner spel högre upp i seriesyste­met än Ettan Södra. De Tvååkeranh­ängare som fått upp hoppet om en smått sensatione­ll värvning kan därför sluta hoppas.

– Det är väl inte av den anledninge­n jag är här, det är vi eniga om.

En spelare i snarlik situation är Albin Winbo, som även han är kontraktsl­ös, återhämtar sig efter en knäskada och tränar med Tvååker så länge.

– Jag går på full träning nästa vecka. Jag kör egentligen fullt redan nu, men jag har inte fått tillåtelse att bli tacklad, vilket jag i och för sig blir ändå, säger Winbo och skrattar.

Därmed kan spelaren med meriter från högstaligo­rna i Sverige, Norge och Irland intensifie­ra sitt letande efter nästa anhalt i karriären.

– Eftersom jag är kontraktsl­ös behöver jag inte känna någon stress över att transferfö­nstret snart stänger, utan jag kommer köra på här tills jag är frisk och sedan får man väl åka på någon sorts turné för att se om det är någon som vill ha en.

Inte heller i Winbos fall är Tvååker särskilt aktuellt på permanent basis.

– Det får man väl vara öppen för, jag är öppen för allt. Med det sagt är det väl inte mitt främsta mål, men Tvååker har varit väldigt snällt mot mig under den här tiden, säger han.

Den här klubben betyder mycket för honom. Inte nog med att han fick sitt genombrott under sina tre år på Övrevi och att pappa Anders är sportchef, under höstens rehab har han dessutom ingått i klubbens ledarstab.

– Jag har fått vara lite lagledare, lite go gubbe och lite auktoritär ibland (skratt). Det har varit kul att få se det från ett annat perspektiv. Jag har fått se hur det är att ta hand om en grupp, att se fler än bara startelvan och ta hand om och lyfta spelarna som är tolv, tretton, fjorton i truppen.

 ?? BILD: KARL ANDERSSON ?? Wilhelm Ärlig vill hitta en klubb högre upp i seriesyste­met än Ettan Södra.
BILD: KARL ANDERSSON Wilhelm Ärlig vill hitta en klubb högre upp i seriesyste­met än Ettan Södra.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden