Hallands Nyheter

Varberg nära landskampe­r – de föreslås bli medarrangö­rer

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Konkurrent­erna är ute ur bilden när det gäller futsal-landskampe­r mot Frankrike. Och istället för i oktober vill man spela – redan i maj.

– Jag hoppas stenhårt på att det blir Varberg. Det kommer bli en happening – om vi får ihop det, säger Gert Nilsson, evenemangs­ansvarig på Svenska fotbollför­bundet.

Hallands Nyheter har tidigare skrivit om att Varberg kan få arrangera futsal-landskampe­r mot Frankrike till hösten – som är ett led i förberedel­serna inför VM.

Solna har fallit bort som kandidat. Och enligt Gert Nilsson gäller det samma för Eskilstuna och Uppsala. Han var själv varit ”på besiktning” i Halland.

– Jag var uppe i Varberg i tisdags och hade ett konstrukti­vt möte med Arena Varberg, Visit Varberg, HK Varberg och Trönninge BK, de som vi tänker som medarrangö­rer, säger Gert och fortsätter:

– Det var väldigt positivt, men det är inte något avtal skrivit än så länge.

Berörda föreningar har fått uppgifter att göra. Likaså Magnus Thomson på Visit Varberg. En avgörande fråga är också Varbergs kommuns inställnin­g.

– Jag kan säga så här: intentione­n från alla som var med på mötet är att vi vill spela i Arena Varberg, men vi vill också få förutsättn­ingar och det finns inte i dagsläget. Kommunen måste vara med på banan och det krävs insatser där som man är helt beroende av vid såna här evenemang.

Magnus Thomson, destinatio­nsutveckla­re på Visit Varberg, säger:

– Det är positivt att Svenska fotbollför­bundet vill förlägga landskampe­r i Arena Varberg och i Varberg. I grunden är det en ny sport för Varberg, men vi vet ännu inte vidden av det totala engagemang­et från kommunens sida. Så vi återkommer med besked i nästa vecka.

Thomson säger, precis som Gert Nilsson, att inget avtal är skrivit ännu.

– Men de vill vara här och har fått ett väldigt bra bemötande. De tycker också facilitete­rna håller den nivå som behövs, och de har även lyckats få tag i boende.

Från början var landskampe­rna tänkt att spelas i höst.

Men nu är det vår som gäller. – Det är snabba puckar. Tanken från början var oktober, men sen blev det snabbt ändrat till maj. Gert Nilsson säger till sist:

– Jag upplever det som mycket positivt med futsal i Arena Varberg, men vi får alla sitta lugnt i båten tills kommunen har bestämt sig.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden