Hallands Nyheter

Behåll Mossvägens förskola – små förskolor behövs

- BILD: MALIN STRANDBERG

Varberg. Mossvägens förskola är liten, personlig med nära kontakt med personalen. Det skapar en trygghet hos våra barn och oss föräldrar. Just nu pågår en utredning om denna förskola ska läggas ned. Om denna förskola läggs ned så är den borta för alltid.

Vi är alla skapta i olika form och har olika behov både som vuxna och som barn. Medan en del barn trivs på större förskolor, mår andra bättre i en mindre förskola och en miljö med färre intryck. Varför inte jämföra med oss vuxna där en del av oss vuxna trivs i kontorslan­dskap med allt mellan ett tjugotal till hundratals personer omkring oss medan andra trivs och kan koncentrer­a sig bättre i ett eget kontorsrum. Vi föräldrar vill fortsätta kunna ge våra små barn möjlighete­n att tillbringa fem dagar i veckan i en miljö de mår bra av. Vi föräldrar som känner våra barn vill ha valfrihete­n att välja om våra barn ska gå i en stor förskola med 125 barn eller i en mindre förskola med 20 barn. Varberg behöver både större och mindre förskolor för att kunna möta barns individuel­la behov. Ge oss föräldrar valfrihete­n att välja.

I Barnkonven­tionen står det bland annat ” Vid alla beslut som rör barn ska i första hand beaktas vad som bedöms vara barnets bästa”. Våra barn är trygga och trivs väldigt bra på Mossvägens förskola och vi som föräldrar ser hur våra barn utvecklas och visar respekt för och tar hand om varandra. Kan det då vara för ”barnens bästa” att flytta denna grupp barn från ett sammanhang där de är trygga med personalen och varandra till en sex gånger så stor förskola med större lokaler och som även kommer innebära fler dagliga intryck. Vi har ansvar för våra barn och vill ta hand om våra barn på bästa sätt och ta hänsyn till varje barns behov.

Den 10 april kommer det beslutas om Mossvägens förskola ska vara kvar eller läggas ned. Vi vill ha kvar denna förskola! Vi vill ge de barn som mår bäst av att gå i en mindre förskola möjlighet att göra det både nu och i framtiden!

Föräldrar på Mossvägens förskola

 ?? ?? Våra barn är trygga och trivs väldigt bra på Mossvägens förskola och vi som föräldrar ser hur våra barn utvecklas och visar respekt för och tar hand om varandra, skriver insändarsk­ribenterna.
Våra barn är trygga och trivs väldigt bra på Mossvägens förskola och vi som föräldrar ser hur våra barn utvecklas och visar respekt för och tar hand om varandra, skriver insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden