Hallands Nyheter

Man som hotade flickor döms för flera brott

- Carl Liliebäck carl.lilieback@hn.se

Varberg: Tidigare i år dödshotade en man i 40-årsåldern en kvinna och två flickor på Hemmakväll i Varberg. Nu döms han till fängelse i Varbergs tingsrätt efter händelsern­a, samt för en rad andra brott.

Det var under en kväll i januari som mannen klev in på Hemmakväll i gallerian i Varberg. När han kommit in började mannen hota kvinnan i personalen som jobbade vid tillfället. Enligt vad kvinnan har berättat för tingsrätte­n sade mannen att han skulle döda henne och att hon inte skulle ringa ”någon jävla polis”.

Strax därefter kom två flickor under 18 år in i butiken. Mannen fortsatte då vara hotfull och sade att han skulle döda även dem och att de inte skulle ringa polisen.

” Allt som allt bestämdes påföljden till ett år och två månaders fängelse.

Efter händelsern­a kallades polis till platsen, men då hade mannen lämnat butiken. I sin händelsera­pport från kvällen skriver en av poliserna att de så småningom hittade mannen utanför Kvantum och att han då försökte fly från patrullen på en elsparkcyk­el. Trots flyktförsö­ket kunde dock polisen gripa mannen.

Nu har ärendet prövats av Varbergs tingsrätt som dömer mannen för olaga hot och övergrepp i rättssak. Dessutom döms han för ytterligar­e tio brott som skett vid andra tillfällen, bland annat tre fall av narkotikab­rott, tre stölder och två brott mot lagen beträffand­e knivar och andra farliga föremål.

Allt som allt bestämdes påföljden till ett år och två månaders fängelse. Utöver detta ska mannen betala skadestånd på totalt 60 000 till de personerna han hotade.

Vad gäller händelsern­a på Hemmakväll har mannen själv medgett att han varit på platsen vid tillfället, men inte erkänt brott då han inte minns vad som hänt.

 ?? BILD: HN/ARKIV ?? En man döms till fängelse efter att ha hotat personal och flickor på Hemmakväll.
BILD: HN/ARKIV En man döms till fängelse efter att ha hotat personal och flickor på Hemmakväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden