Hallands Nyheter

Eriksson: ”Att få ta upp Wic i SSL hade varit som att vinna Sm-guld”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

” Det är egentligen bara min smärtgräns som sätter gränserna för vad jag kan göra. I det här läget får det bära eller brista. Rikard Eriksson

Veteranen och klubbikone­n Rikard Eriksson skadade knät i den sista grundserie­matchen mot Höllviken och befarade att karriären var över någon månad för tidigt.

Nu har han dock fått klartecken för spel och ska göra allt som står i sin makt för att få ett lyckligt slut på sagan.

– Att få ta upp Wic i SSL igen hade varit som att vinna ett Sm-guld, säger han.

Det var med tio minuter kvar av den rätt betydelsel­ösa matchen mot Höllviken som alla med Warberg IC varmt om hjärtat flämtade till. Rikard Eriksson fick en rejäl smäll mot knät, kände kraftig smärta och lindades om vid avbytarbås­et.

– Jag har varit så lyckligt lottad att jag sluppit knäskador under min karriär, så jag visste inte riktigt vad som väntade. Själva smällen gjorde ont och då tänkte jag ”nu kan det vara över”, berättar 34-åringen och syftar inte bara på säsongen.

Nog för att det hade varit en tung smäll för Wic inför det stundande Ssl-kvalet, då man hade tappat såväl mängder av rutin (Sm-finaler och Vm-guld) som kvalité (med 38 poäng på 22 matcher är han lagets tredje bästa poängplock­are den här säsongen), men framförall­t hade det varit ett högst bittert avslut på en framgångsr­ik karriär.

– Det hade varit ett sanslöst tråkigt slut med tio minuter kvar av en ganska betydelsel­ös grundserie­match. Det hade man ångest över i söndags och i måndags.

Den där ångesten flög dock all världens väg när han i tisdags fick höra att det ”bara” rör sig om ett uttänjt ledband.

– Det är egentligen bara min smärtgräns som sätter gränserna för vad jag kan göra. I det här läget får det bära eller brista, säger Rikard inför kvalet som alltså blir hans avslutande matcher i karriären.

Rikard hade egentligen tänkt sluta efter förra säsongen, men ändrade sig efter att kollapsen mot Nykvarn gett

Ssl-drömmen en abrupt bortgång.

– Det är ingen garanti att den här säsongen slutar lyckligt heller, men sedan måste jag prioritera familjen oavsett. Det är längre resor och mer tid som krävs i SSL eller i den sammanslag­na allsvenska­n nästa år, och jag vill lägga mer tid på att umgås med familjen.

Detta ger honom också möjlighete­n att avsluta karriären på bästa tänkbara sätt, eller i alla fall så gott som.

– Jag har funderat mycket på hur jag vill avsluta karriären. Det jag saknar är ett Sm-guld och det kommer jag aldrig få, men att få ta klubben jag tillbringa­t merparten av min karriär i tillbaka till SSL hade nästan varit i paritet med det. Är den ultimata drömmen att du avgör match fem i förlängnin­gen?

– Haha, det hade varit något. Men näe, jag föredrar nog att vi vinner i tre raka i stället.

För att nå till den avgörande andra omgången av kvalet krävs det först och främst att man besegrar serietrean Lerum i en bäst-av-treserie.

– Det är det här man har längtat efter sedan vi drog i gång i höstas, samtidigt som vi är väldigt medvetna om hur tufft det är med kval. Från att serien varit något av en process får plötsligt varje match en kniven-mot-strupen-känsla. Lerum är ett lurigt motstånd, vi får verkligen se till att göra våra bästa matcher för säsongen för att gå till nästa runda.

Den största lärdomen från förra kvaldebacl­et finner han i en av världens mest utslitna idrottskly­schor.

– Det gäller verkligen att man tar en match i taget. Förra året inledde vi bra mot Nykvarn, men tog oss lite vatten över huvudet och förlorade tre raka matcher. I år får vi inte blicka så långt framåt.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Rikard Eriksson spelade i Warberg IC från 2009-2017 och återkom till klubben i mitten av förra säsongen.
BILD: KRISTER ANDERSSON Rikard Eriksson spelade i Warberg IC från 2009-2017 och återkom till klubben i mitten av förra säsongen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden