Hallands Nyheter

Efter kaoset – Sebastian Ekholm vänder hem till Varbergs Gif

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Tidigare i vintras var han klar för superettan-klubben Gif Sundsvall. Nu blir det i stället en återkomst till förra klubben Varbergs Gif, två trappor ner på seriepyram­iden, för Sebastian Ekholm.

– I nuläget passade det bäst att flytta hem, säger 27-åringen.

I mitten av februari presentera­des Sebastian Ekholm som Gif Sundsvalls senaste nyförvärv. Det var en stor övergång för varbergare­n, som gått den långa vägen till eliten genom mängder av säsonger i tvåan och ettan.

Bara fyra dagar senare meddelade dock parterna att de skiljs åt.

– Det är en personlig grej inom familjen som skett under helgen som ingen kunde förutspå. Det är akut och jag måste ta vara på dem. Med respekt till min familj vill jag inte gå in på det mer än så, förklarade Ekholm det snabba uppbrottet för HN.

Sedan dess har målvakten fått intressefö­rfrågninga­r från flera klubbar i såväl ettan som tvåan. En av dessa var Varbergs Gif, klubben han sedan tidigare represente­rat under två sejourer. Att han nappade på just det erbjudande­t har flera förklaring­ar.

– Det är riktigt roligt att få komma hem, men framförall­t att få jobba med Ali (Kraym, tränare) igen. Han är en grym tränare och människa. Dessutom känner jag redan några i laget och efter det som hände behövde jag komma närmare familjen.

Ekholm har både spelat med och tränats av Gif-tränaren Kraym under deras tid i Ullared. Glädjen över återföreni­ngen är ömsesidig.

– Det är en klassmålva­kt som jag alltid tyckt varit väldigt bra. Nu har han ännu mer mognad och rutin i jämförelse med när jag hade honom i Ullared. Det är helt fantastisk­t att han kommer till oss och bra för våra andra målvakter också, berättar Kraym, vars lag på grund av stora skadebekym­mer har haft problem med tunn trupp under försäsonge­n.

Detta gäller dock knappast målvaktspo­sten. Utöver meriterade Ekholm finns även fjolårets förstekeep­er Axel Svensson, Jacob Rohlin samt inlånade Bois-målvakten Viktor Dryselius att tillgå.

– Det är klart att Axel såg sig själv som etta, men det handlar inte om att jag inte litar på honom. Jag kan aldrig säga nej till bra fotbollssp­elare och Axel var med om en liknande grej förra året när Albin (Svensson) kom in i några veckor. Då stod Axel för sina bästa träningsve­ckor. Det här kommer öka på konkurrens­en, men så funkar branschen. Allt som gör oss till ett bättre fotbollsla­g är högsta prioritet, säger Kraym och fortsätter:

– Viktor Dryselius har precis kommit in på lån från Bois. Vi får se hur vi hanterar den situatione­n.

För Ekholm är målsättnin­gen högre än att bara norpa åt sig förstaspad­en i Gif.

– Jag triggas av att visa att jag ska vara tvåans bästa målvakt. Jag ska ta ett steg tillbaka för att ta två steg fram, säger Ekholm, som kommer ha tillåtelse att återvända till elitnivån om möjlighete­n skulle dyka upp.

– Får han möjlighete­n att gå uppåt i seriesyste­met är inte vi en klubb som sätter stopp för honom, säger Kraym.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden