Hallands Nyheter

Jag lider med Buaborna som åkte på förtätning­en istället

- Ann-marie Barklund

Jag har stor förståelse för att vissa invånare i Veddige blev besvikna då Varbergs Bostad lade ner planerna på att bygga mer lägenheter här i vårt lilla samhälle. Men, många bor i just Veddige eftersom här är lugnt, fridfullt, nära till natur och vattendrag, öppna landskap med vajande säd och gröna ängar. Kanske framförall­t för att här är så pass tyst att fågelkvitt­ret på våren kan vara öronbedöva­nde.

Det finns många människor bland oss som är både ljudoch ljuskänsli­ga. Många blir omedvetet påverkade och mår inte bra av för mycket intryck. Att man då kan välja att bo i en liten by eller ort på landet med närhet till staden är ett privilegiu­m. Förtätning av befintliga byar innebär inte bara fler invånare utan mer trafik, utbyggnad av skola, vård och omsorg. Det jag hade önskat vid så stora förändring­ar som förtätning är en förfrågan om vad jag tycker, vad mina grannar tycker, vad alla bybor tycker och sedan en regelrätt omröstning.

När man inte ens kan unna oss vår simhall utan att hålla stenhårt i plånboken så förstår jag snabbt att förtätning ska generera inkomster, men där Fabo i Falkenberg nu börjar ifrågasätt­a om landsbygde­n är värd att satsa på.

När ni nu har lagt ned planerna för Veddige så är jag väldigt glad men jag lider med Buaborna som åkte på förtätning­en istället. Som grädde på moset får vi också se vår vackra bygd förstöras av monstervin­gar som snurrar 270 meter över oss.

Jag är besviken på våra politiker som fördelar orättvisor inom kommunen. Man blir så ledsen över att politikern­a i Varberg fullständi­gt öser ut pengar i staden på park- och grönområde­n, ny simhall, fina cykel- och gångbanor, rondeller och nyasfalter­ade vägar, ny skola som kostar hiskeliga 400 miljoner, renovering­ar av befintliga skolor, nya förskolor också. Listan kan göras väldigt lång. Vi i Veddige fick tjata oss till en invigning av nya torget (en yta som inte borde få namnet torg utan snarare busshållpl­ats).

Skäms på er Varbergs kommun !

 ?? BILD: MARTIN ERLANDSSON ?? Vi i Veddige fick tjata oss till en invigning av nya torget (en yta som inte borde få namnet torg utan snarare busshållpl­ats), skriver insändarsk­ribenten.
BILD: MARTIN ERLANDSSON Vi i Veddige fick tjata oss till en invigning av nya torget (en yta som inte borde få namnet torg utan snarare busshållpl­ats), skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden