Hallands Nyheter

Matcherna när allt ställs på sin spets – då trivs Erheden

Han har varit med om tre Ssl-kval i sin karriär. Nu är det dags igen för Filip Erheden, 22, – som siktar uppåt med Warberg. – Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte väntat på det här ett bra tag, säger han.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Warberg Ic-forwarden har nyss ätit lunch hemma i Falkenberg när vi pratar med honom. Tillsamman­s med pappa Mikael Erheden driver Filip Skrea bangolf.

– Vi var nere och pillade i förmiddags men det är lugnt på eftermidda­gen. Vi öppnar ofta runt påsk och kör till september. Det är de klassiska semesterve­ckorna som är det stora, förklarar Filip Erheden.

Seriespele­t den här säsongen innebar nitton vinster, ett kryss och två förluster. Därmed blev Warberg tvåa efter Hovslätt och fick FBC Lerum i bäst av tre matcher, i kvalrunda nummer ett.

– Det var två bortaförlu­ster (Lund och Partille) som kändes onödiga. Nu får vi testa att inte gå in i kvalet som serievinna­re, säger Filip Erheden som varit mentalt förberedd på kvalet - ett bra tag.

– Man försöker hela tiden koncentrer­a sig på träning för träning och match för match, men man har såklart haft det här med hela tiden i bakhuvudet, om jag ska vara ärlig, ända från säsongssta­rt. Det är de här matcherna som är roligast att spela. Vad är det som gör det speciellt?

– Att det ska avgöras och där vill man vara med. Ofta är det jämna matcher och allt höjs lite. Man möter samma lag och samma spelare under en kort tid. Man lär sig varandra. Om du förlorar fem raka matcher i en serie kommer det alltid en match sex medan här, förlorar du två raka matcher i första kvalrundan är det slut. Då är det sommarlov. Vet du någon i Lerum som kommer agera ”ryggsäck” under kvalmatche­rna?

– Vi får väl se. Man har ganska bra koll på deras lag. Just nu jobbar vi väl med att skapa en bild över vad de vill göra och hur vi ska såra dem. Men man har mött de flesta och vet ungefär hur man ska agera.

Nästa säsong blir det en allsvenska istället för en norr och en södra. Filip Erheden är medveten om det, men vill inte tala i allsvenska termer.

– Spelar vi i en annan serie spelar det ingen roll om det är nytt upplägg...

Han har spelat tre Ssl-kval med Wic. Senast blev det bom mot Nykvarn. Däremot blev det ”bara” tre allsvenska matcher den säsongen han värvades från Vinbergs IBS, 2018/19. Året efter blev det SSL, Svenska Superligan och han har 31 matcher på kontot.

– Det låter länge sen när man hör årtalet, samtidigt känns det som förra veckan. Det har gått extremt fort sedan jag kom till Warberg. Ibland är det svårt att hålla isär det, säger Filip Erheden.

Han beskrevs då som den stora talangen som skulle gå i Magnus Svenssons fotspår - från samma moderklubb Vinbergs IBS.

– Inget jag funderade jättemycke­t på. Man hör det och det låter halvkul att folk tror på en. De får tycka vad de vill. Jag kommer ändå fokusera på mitt och försöka göra mitt bästa.

Han valde ”hemmaalter­nativet” i Halland.

– Allt med det geografisk­a, att man är från Falkenberg och kunde bo kvar här. Det var inget att fundera på. Warberg var bästa alternativ­et, det är jag glad över fortfarand­e. Men känns det inte som du har slösat bort flera år i Allsvenska­n?

– Det har varit jätterolig­a år. Visst, många gånger har man hoppats att det skulle sluta på annat vis. Men ser man till själva åren är jag väldigt nöjd eftersom jag har trivts - tack vare att jag har helheten, inte bara innebandyn.

Innan jul skrev Filip Erheden på nytt kontrakt med klubben. Det skulle egentligen ha gått ut efter den här säsongen. Nu är han klar för två nya år.

 ?? ?? Filip Erheden och Warberg möter FBC Lerum i första kvalet till Svenska Superligan.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON
Filip Erheden och Warberg möter FBC Lerum i första kvalet till Svenska Superligan. ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden