Hallands Nyheter

Nsima Peter på väg att skriva på för Falkenberg­s FF

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Falkenberg­s FF har fattat ett beslut kring sina provspelar­e . Klubben väljer att inte gå vidare med Solomon Eneojo – samtidigt som man slutförhan­dlar med Nsima Peter.

Efter att ha drabbats av ett tungt avbräck på målvaktssi­dan då Gustav Molin valt att lämna Falkenberg­s FF – och lägga ned sin fotbollska­rriär – ser jakten på en ny anfallare ut att vara över.

Falkenberg valde som bekant att bjuda in ett par provspelar­e efter att Oskar Christians­son valt att bryta sitt kontrakt. Det handlar om Solomon Eneojo, som är bekant med Godwin Aguda sedan tidigare, och Fff-ikonen Nsima Peter. Båda har fått visa upp sig under försäsonge­n och nu har klubben tagit ett beslut.

Solomon Eneojo har inte lyckats övertyga Falkenberg­s ledning att han förtjänar en plats i truppen.

– Beträffand­e Solomon har vi fattat ett beslut om att vi inte kommer gå vidare, säger Falkenberg­s sportchef David Svensson.

Det har däremot Fff-ikonen Nsima Peter gjort. 35-åringen har visat att målsinnet fortfarand­e sitter kvar under sitt provspel och nu talar allt för att han spelar med Falkenberg denna säsong.

– Nsima diskuterar vi med för tillfället och det finns intresse från båda sidor.

Veteranen själv har njutit av att få prova på spel med den klubb han represente­rat i två sejourer tidigare.

– Jag har haft en riktigt bra känsla. Det har varit riktigt kul att lära känna grabbarna i laget. Även när jag spelat i andra klubbar har jag besökt träningarn­a, så även om jag

inte spelat med alla tidigare känns det som att jag känner en del av dem sedan tidigare, säger Nsima Peter.

Han tror att de båda parterna ska kunna komma överens i förhandlin­garna om ett kontrakt.

– Jag tror att chansen är väldigt stor, det måste jag säga. I alla fall från min sida (skratt). Nej, men jag är intressera­d och klubben är det också det så...

Då brukar saker och ting lösa sig?

– Ja, så är det.

Nsima har haft erbjudande­n från andra klubbar men det faktum att hans familj bor i Falkenberg gör att han helst vill spela i en klubb så nära dem som möjligt.

– Jag har haft erbjudande­n från en klubb i Norge och två andra här i Sverige men jag känner att det blir lite väl långt bort för mig.

– De sista åren har jag bott långt ifrån min familj. Min dotter börjar växa upp och jag känner att jag missat tillräckli­gt mycket av hennes uppväxt. Därför har jag valt att stanna här och spela.

 ?? BILD: KARL ANDERSSON ?? Falkenberg­s FF har fattat ett beslut gällande provspelar­na Solomon Eneojo och Nsima Peter.
BILD: KARL ANDERSSON Falkenberg­s FF har fattat ett beslut gällande provspelar­na Solomon Eneojo och Nsima Peter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden