Hallands Nyheter

Isak Vidjeskog stängs av i två matcher: ”Lite av en chock”

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Nu har Isak Vidjeskog fått sin dom efter sin utvisning i träningsma­tchen mot Trelleborg­s FF. Disciplinn­ämnden har beslutat att Varbergs Bois nyförvärv får två matchers avstängnin­g.

– Jag tycker att en match hade räckt, men nu är det som det är. Jag får ta lärdom av det och se till att det inte händer igen, säger han.

Isak Vidjeskog har fått vänta på ett besked från förbundets disciplinn­ämnd om hans utvisning i träningsma­tchen mot Trelleborg­s FF skulle utmynna i en avstängnin­g eller ej. På onsdagen fick han veta att han kommer vara avstängd i två seriematch­er.

Det innebär att både han och Azeez Yusuf är avstängda i premiären och den efterfölja­nde matchen i Superettan (Brage borta och Öster hemma). Yusuf fick som bekant även han två matchers avstängnin­g på grund av sin utvisning mot Malmö i Svenska cupen.

Vidjeskog hade inte räknat med att straffet skulle bli så hårt som det blev.

– Det var på något sätt väntat men ändå inte. Det är lite av en chock att det blev två matcher i serien, det trodde jag inte att det skulle bli efter en träningsma­tch i en situation där jag kommer in fel och lite sent, säger Isak Vidjeskog. Han tillägger sedan:

– Jag tycker faktiskt att den (avstängnin­gen)

BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG

är tuff.

Har du fått någon förklaring till varför det blev två matcher?

– Nej, det har jag inte. Det stod egentligen bara att de ansåg att det var en grov förseelse.

Han är själv inte helt säker på om det var armbågen som träffade motspelare­ns huvud eller inte i duellen.

– I domen stod det att det var en arm eller axel. Det kan hända att det var en armbåge, det var i sådana fall inte min mening, men jag träffade hans huvud på något sätt i alla fall så det är som det är.

Att missa både seriepremi­ären och hemmapremi­ären svider förstås för 19-åringen.

– Det är tråkigt. Om det varit möjligt hade jag velat spela varje match och hjälpa laget. Det är jättetufft att det blir så här.

– Men avstängnin­gen är en del av fotbollen. Det är inte min första och det kommer inte vara min sista heller i karriären. Jag får på något sätt acceptera att det är.

Den hårda fysträning­en som Varberg genomfört under försäsonge­n verkar redan ha betalat sig för Vidjeskog. Han räknar med att vara i sitt livs form inför seriestart­en.

– Fysiskt är jag längre fram nu än vad jag var vid den här tidpunkten ifjol. Jag orkar mer, känner mig fysiskt bättre överlag och har kommit in i det på ett bra sätt.

 ?? ?? Varbergs Bois Isak Vidjeskog.
Varbergs Bois Isak Vidjeskog.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden