Hallands Nyheter

Tvååkers IF:S genrep flyttas

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Tvååkers genrep mot Ängelholms FF flyttas från Övrevi till Strövelsto­rp, ett litet samhälle utanför Ängelholm.

Klockan är 18.15 och Pierre Krantz blåser av träningspa­sset av en anledning som få andra division ettlag behöver ta hänsyn till. Mörkret har nämligen hunnit inleda sitt inbrott för kvällen och eftersom Tvååker valt att träna på sin B-plan snarare än sin konstgräsp­lan kan man inte ta hjälp av några elljus.

– Vi spelar premiären borta mot Eskilsminn­e på gräs, så vi vill vänja oss vid gräs så snabbt som möjligt. Dessutom är den här planen ändå rätt bra för att vara den här tiden på året. Den håller typ samma nivå som konstgräsp­lanen där borta, men skaderiske­n är mindre, säger Krantz.

Av samma anledning har genrepet mot Ängelholm flyttats från Övrevi till en gräsplan strax utanför motståndar­nas hemstad.

– Vi har flyttat genrepet eftersom Ängelholm kunde erbjuda en gräsplan. Vi kommer spela i Strövelsto­rp.

Var ligger det?

– Ingen aning. Vi ställer gps:en och kör. Stället ska i alla fall finnas, det har vi kollat upp.

På träningarn­a är man förstärkta av två kontraktsl­ösa spelare på väg tillbaka från korsbandss­kador. Det är dock inte särskilt aktuellt att varken Albin Winbo eller Wilhelm Ärlig skriver på för Tvååker.

– De hör ju hemma högre upp i seriesyste­met. De är välkomna att köra på här så länge de vill och behöver, det har inte vi något att förlora på. Vi erbjuder gärna en bra träningsmi­ljö till bra och trevliga spelare som kan höja vår träningsni­vå några procent.

Därmed är det inte sagt att det inte ansluter spelare till Tvååker innan fönstret stänger.

– Det kanske kommer en till, det är i alla fall förhoppnin­gen. Vi har ett kontrakt kvar, budgetmäss­igt. Jag är i alla fall otroligt nöjd med truppen som den är nu. Sedan får vi se hur det ser ut när säsongen börjar, men engagemang­et och stämningen i truppen är fantastisk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden