Hallands Nyheter

Majas vid havet släpper tio av årets konserter

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se

Majas vid havet i Varberg släpper nu tio sommarkons­erter. – Det blir framför allt livegig på utescenen och fler klubbkväll­ar, säger Ulf Cronheim.

Ett band som inte har spelat på Majas vid havet tidigare är The Kokomo Kings, som spelar tidig rock ’n’ roll och blues. I bandet finns ex-varbergare­n Martin Abrahamsso­n (sång, gitarr) och basisten Magnus Lanshammar i Grimeton.

– Det blir mest vänner och bekanta och återvändan­de artister som gillar att spela på Majas. The Kokomo Kings har vi velat få till ett tag och det är ju kul med lokal anknytning, säger Majas krögare Ulf Cronheim.

Konserten är den 2 augusti, alltså samma kväll som Tomas Ledin lirar i Societetsp­arken och Newkid är på Strömma Farmlodge.

Ännu hårdare konkurrens om publiken är det den 12 juli, när Jävlaranam­ma återkommer till scenen i Apelviken med låtskrivar­en och originalme­dlemmen Jörgen Schelander som sångare i stället för avhoppade Tom Glasberg.

Men humorpunk-könsrockar­na från Götet har nog inte samma målgrupp som Sven Ingvars (Strömma), David Lindgren eller Lagaylia Frazier (Fridas i Kärradal).

John Lindberg Trio kommer redan den 24 maj och sedan inleds konsertsom­maren med singer-songwriter­n Jesper Lindell den 11 juli. Sator Trio (18/7) har inte varit på Majas sedan 2014–2015, och följs helgen efter av först Anders ”Moneybroth­er” Wendin (kompad av basisten Patrik Andersson och trummisen Sylvester Schlegel) och sedan Caroline af Ugglas.

Schlegel återkommer med Augustifam­iljen, som den 1 augusti har med sig Titiyo som gästsånger­ska. Av musikerna är det nu bara en som fortfarand­e även ingår i Håkan Hellströms kompband: Simon Ljungman (gitarr, körsång).

Torsson – ”Fjärde bästa bandet i Lund” fortsätter den 16 augusti sin tradition med gig på Majas i slutet av sommaren och sist ut är finska publikfavo­riterna Steve ’n’ Seagulls, med sina bluegrass versioner av kända hårdrocksh­its, spelade på banjo, mandolin och dragspel.

– Gemensamt för samtliga av sommarens artister är att de passar bra på vår utescen med kapacitet för 300 åskådare och möjlighet att bygga ut till ungefär 500 vid behov. Det är ett format som passar oss i år och ett litet steg uppåt från pandemiåre­ns mindre gig, säger Ulf.

 ?? BILD: PATRIK SKOGLÖF ?? The Kokomo Kings är på Majas den 2 augusti.
BILD: PATRIK SKOGLÖF The Kokomo Kings är på Majas den 2 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden