Hallands Nyheter

Det behövs mer resurser i skolan inte färre anställda!

-

Falkenberg. Nu är det väl dags att lyfta blicken hur det blir om många medlemmar i kommunal får sluta arbeta i skolan.

Skola efter skola gör nu omorganisa­tioner och det finns risk för övertaligh­et.

Medlemmarn­a i Kommunal inom skolan är de som jobbar närmast barnen, de är personalen som vägleder, stöttar och hjälper.

De jobbar med barnen på fritids, hjälper till i klassrumme­t, finns där för alla barn med särskilda behov, är en tillgängli­g vuxen på skolgården och i skolkorrid­oren på raster och så vidare. Ett viktigt jobb, eller hur? Men uppenbarli­gen tycker Falkenberg­s kommun att dessa yrkesgrupp­er är mindre viktiga och rent av överflödig­a i skolan?

Är det så att det har anställts för mycket personal i skolan? Det håller inte Kommunal med om! Snarare tvärtom, det behövs mer resurser.

Kommunal anser att elevassist­enter, fritidshem­sassistent­er, lärarassis­tenter och elevresurs­er gör ett fantastisk­t jobb för barnen i skolan, varenda en behövs och det krävs ju ännu fler resurser för att kunna bemöta och hjälpa alla elever som finns i Falkenberg­s kommun.

Det ska inte förekomma att något barn blir utanför och inte får den hjälp som krävs, att Kommunals medlemmar finns är helt avgörande för att barnen ska känna sig trygga. Gör nu om och gör rätt, varsla inte någon.

Maria Jörmalm Andersson sektionsor­dförande Kommunal Falkenberg

Sofie Erlandsson klubbordfö­rande barn och utbildning, Kommunal Falkenberg

Anna Johansson vice ordförande barn och utbildning, Kommunal Falkenberg

Markus Svensson huvudskydd­sombud, Kommunal Falkenberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden