Hallands Nyheter

Junioren fick debutera från start i Bois genrep

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Han tillhör inte ens A-truppen än, men när Varbergs Bois skulle genrepa borta mot allsvenska Gais fick 19-årige Arvid Wiklund spela 90 minuter.

– Jag är helt slut, konstatera­r vänsterbac­ken efter 1–1-matchen.

Samtidigt som Aulon Bitiqi låg i sin säng och tänkte på att han skulle ta den chans han fick borta mot Gais, låg Arvid Wiklund i sin säng och studerade Gais offensiva mittfältss­tjärna Gustav Lundgrens beteendemö­nster på planen.

Där och då var han inte direkt säker på att han skulle få nytta av plugget. Han var förvisso med i matchtrupp­en, men var säker på att rutinerade Oskar Sverrisson skulle spela.

Pulsen gick därför upp en aning när han kom till matchsamli­ngen, fick reda på att Sverrisson var sjuk och att han var ersättaren.

– Det kanske var bra att jag fick reda på det så tätt inpå, men jag skulle ljuga om jag sade att jag var lugn före matchen, säger Wiklund, som dessutom fick en tuff start på matchen.

Redan under de fem första minuterna hann han bli uppsnurrad av studieobje­ktet Lundgren två gånger, trots att han läst läxan.

– Jag visste att han skulle gå inåt i banan och skottfinta, ändå gick jag på den finten, säger Arvid och suckar.

Den första halvleken var tuff för både honom och laget, men efter pausvilan växte såväl Arvid som Bois in i matchen.

– Jag hade problem med hur jag skulle positioner­a mig till en början, men ”Zacke” (Hampus Zackrisson), (Robin) Tranberg, (Isak) Bjerkebo och alla andra hjälpte i halvtid. Jag kände att jag kom in i det mer och att självförtr­oendet växte.

Han hann också med att reta upp hemmapubli­ken efter en märklig situation där det lång tid för allt och alla inblandade att lista ut huruvida Bois hade inkast eller frispark.

– Jag står bredvid linjedomar­en, som vinkar för offside. Spelet har blivit avblåst och de ska göra ett byte. Huvuddomar­en tror att det är inkast och alla supportrar skriker att det är inkast, men jag lyssnar ju inte på dem, jag lyssnar på domarna. Men inte ens domarna hade ju koll, säger Wiklund, som irriterade gaisarna ännu mer när han valde att inte ta frisparken.

– Till slut lämnade jag över bollen till Zacke, jag orkade inte mer.

Efter 90 minuter var han helt slutkörd av andra anledninga­r, men hans tränare var nöjd med sin unge talang.

– Han gör det jättebra. ”Sverri” gav sjukbesked nu på morgonen och då ville vi ge Arvid chansen, säger Tobias Linderoth, som dock inte vill säga om Wiklund kan räkna med spel i superettan redan i år.

– Det är för tidigt att säga, vi hade ett par backar som inte var med i dag. Jag tycker det var kul för honom att få spela en hel match mot ett allsvenskt lag.

Huvudperso­nen själv, som kom till Bois P19 från Elfsborg inför förra säsongen, är ödmjuk inför sina chanser.

– Jag kan bara göra mitt bästa på A-lagets träningar, i P19 och i U21. Sedan är det upp till Linderoth att bestämma vem som ska spela. Det är väldigt bra spelare på min position, men jag försöker bara lära mig så mycket som möjligt av dem.

 ?? BILD: KARL ANDERSSON ?? Arvid Wiklund är boråsare och tillbringa­de nio år i IF Elfsborgs verksamhet innan han anslöt till Bois inför förra året. Han har då och då hoppat in på A-lagets träningar sedan i höstas.
BILD: KARL ANDERSSON Arvid Wiklund är boråsare och tillbringa­de nio år i IF Elfsborgs verksamhet innan han anslöt till Bois inför förra året. Han har då och då hoppat in på A-lagets träningar sedan i höstas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden