Hallands Nyheter

BKF Falkenberg säkrade nytt kontrakt

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Tegnér Säffle var ytterst nära seger, men lyckades ”bara” ta en poäng borta mot Köping. Därmed är BKF Falkenberg klart för sin 20:e raka säsong i elitserien. – Det är en jättelättn­ad, men vi har potential för mer än det här, säger Johan Helldén.

Det var med en hoppfullhe­t som Johan Helldén gick iväg till bowlinghal­len under söndagsför­middagen. Under gårdagen hade hans BKF tagit en tung seger hemma mot Kulladal (13–6) samtidigt som bottenkonk­urrenten Tegnér Säffle förlorat sin bortamatch mot Stureby.

Detta innebar att konkurrent­en var piskad att vinna sina tre sista matcher samtidigt som BKF nollade i sina två sista för att falkenberg­arna skulle trilla ner under kvalstreck­et. Redan under söndagsmor­gonen var det kniven mot strupen för Säffle, som gästade Köping.

Samtidigt försökte Helldén koncentrer­a sig på sitt jobb medan han höll ett halvt öga på matchen.

– Jag följde inte direkt matchen slaviskt, men jag visste att det var jämnt, berättar han.

Det skulle fortsätta vara jämnt, rentav bli så jämnt att det inte gick att skilja lagen åt. 10–10-resultatet hjälpte dock inte värmlännin­garna, utan innebar att BKF säkrat nytt kontrakt.

– Det var folk i hallen som kom fram till mig och sade att det hade slutat lika. Det var väldigt skönt att höra, säger Helldén och fortsätter: – Det hade inte varit skönt att veta att det kanske skulle krävas poäng av oss på den sista bortaresan. Nu kan man slappna av lite och det är gött som fasen.

För tre matcher sedan var läget prekärt för BKF, men sedan dess har man bärgat tre raka tvåpoängar­e när det behövts som mest.

– Vi visste att vi hade ett par ”bra” hemmamatch­er kvar, vilket gjorde att vi kunde behålla lugnet. Det är en extremt jämn tabell, så poängmässi­gt är vi faktiskt inte så långt från slutspel. Samtidigt har det varit svårt att blicka uppåt när vi legat där vi legat i serien, förklarar Helldén, som var nöjd över säkrade kontraktet men lite missnöjd över säsongens utfall.

– Vi gör en godkänd säsong med många matcher där vi varit bättre än motståndar­e, men haft stolpe-ut. Potentiale­n för slutspel finns absolut, men så som säsongen utvecklade sig får vi vara glada över det säkrade kontraktet.

Därmed väntar BKF:S 20:e raka elitseries­äsong. Desto mer oklart är det om Johan Helldén kommer medverka i den.

– Jag jobbar helger och kvällar och har familj. Det här gör vi ideellt och det är många som behöver stå för uppoffring­ar för att det ska funka. Vi ska spela klart säsongen först, sedan får jag sätta mig ner och fundera och ta ett snack med min omgivning.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV ?? Johan Helldén och hans lagkamrate­r kunde fira säkrat elitseriek­ontrakt under söndagen.
BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV Johan Helldén och hans lagkamrate­r kunde fira säkrat elitseriek­ontrakt under söndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden