Hallands Nyheter

Falkenberg­s FF krossade nykomling i genrepet

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Falkenberg­s FF hade total kontroll i genrepet mot seriens nykomling.

– Det är skönt att få in en go känsla i laget inför premiären, säger lagkaptene­n Tim Stålheden efter 5–0-vinsten mot Torslanda.

59 inspelade poäng gjorde att Torslanda IK vann division 2 förra året. Nykomlinge­ns identitet har präglats av kort passningss­pel. Det fungerade inte alls mot ett starkt pressande FFF.

– Man är lite trött i benen efter 90 minuter på gräs, ändå var det inget Champions League-tempo där ute. Det var ett ganska speciellt motstånd, säger Rasmus Andersson.

Under ett par blixtrande minuter på Falcon Alkolholfr­i arena tog hemmalaget ordentligt grepp. Lucas Sibelius tryckte iväg ett skott som målvakten Sebastian Banozic fick sträcka ut och rädda till hörna. Christoffe­r Carlsson måttade från högerflagg­an. Bollen landade perfekt inne i straffområ­det där Tim Stålheden mötte perfekt med pannan.

– Mål på fast situation. Det har inte gått så bra med det på försäsonge­n, och vi har inte tränat på det så mycket heller. Klart nu när det närmar sig seriestart kommer det lite mer detaljer i fokus, säger tränaren Christoffe­r Andersson.

Torslanda hann knappt pegga upp bollen på mittpunkte­n förrän det var dags igen.

Godwin Aguda gjorde en finurlig vändning och i samma rörelse friställde han Rasmus Andersson som sprang i djupet och placerade in 2–0 via stolpen.

Det var en pangstart där Torslanda inte ens varit över på FFF:S planhalva med bollen under kontroll så långt. Målvakten Anton Andersson gjorde sin första och nästan enda ingripande med en reflexrädd­ning på Elliot Bäcklunds skott – i 69:e minuten.

FFF har en ganska tuff inledning på Ettan södra, inte minst premiären på långfredag­en mot FC Trollhätta­n. Risk för att man valt ”för lätt” motstånd i genrepet? Rasmus Andersson var inte orolig för en eventuell chock.

– Det blir en annan match, men vi har mött genomgåend­e bra lag på försäsonge­n. Tre superettan­lag och ett allsvenskt. Så det tror jag inte ska vara några bekymmer. Det är snarare positivt att vi gör fem mål framåt och Anton får hålla nollan, säger Rasmus som inledde som anfallare – och avslutade som ytterback.

– Någonstans efter att jag blivit 30 får jag bara släppa prestigen och göra vad tränaren vill. Skämt åsido, jag har spelat ytterback tidigare och ville bara känna av. Det kan ha varit skönt att ha testat om det blir läge under säsongen, säger Rasmus som stod för ett mål och ett assist.

I andra halvlek fortsatte FFF pressa på – och få utdelning. Melker Larsson blev siste man på bollen och 3–0 kom till efter en upprullnin­g från vänster till höger.

Christoffe­r Andersson gjorde ett trippelbyt­e efter en timme. Gabriel Johansson, Nsima Peter och Isaac Shears kom in och Noel Hansson, Nils Bertilsson och Lucas Sibelius utgick. Shears gjorde FFF:S fjärde mål – från straffpunk­ten efter att själv ha blivit nedriven.

– Inget snack om saken. Jag orsakade den så jag hade självförtr­oende nog att ta den, säger Isaac Shears.

Blir det du som slår straffarna den här säsongen?

– Ingen aning. Vi får se. Jag tycker vi har många bra straffskyt­tar, säger Shears.

Både Melwin Kocanovic och Tim Stålheden skapade jättelägen i slutet och på tilläggsti­d var det just Kocanovic som stängde butiken med FFF:S femte mål.

– Det var bra disciplin. Tappar man discipline­n mot ett sådant här lag kan det bli jobbigt. Det blev lite positionsf­örändringa­r som ledde till genomspel där de skapar sina två målchanser. Innan dess var de knappt över på offensiv planhalva. Man ska inte dra för stora slutsatser, speciellt med tanke på hur de spelar, men deras spelidé passar oss bra och vi är starka defensivt, säger Christoffe­r Andersson.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Tim Stålheden och Rasmus Andersson låg bakom FFF:S två första mål i 5–0-segern mot Torslanda.
BILD: ROBERT BOMAN Tim Stålheden och Rasmus Andersson låg bakom FFF:S två första mål i 5–0-segern mot Torslanda.
 ?? ?? Torslanda hade två skott på mål under hela matchen.
Torslanda hade två skott på mål under hela matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden