Hallands Nyheter

Liimataine­n lämnar Frillesås och Nevalainen tar en paus

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Frillesås ser ut att tappa ytterligar­e två nyckelspel­are inför kommande säsong i Tero Liimataine­n och Nico Nevalainen. Klubben har dock förhoppnin­gar om att kunna ersätta duon.

– Vi har en bra dialog med spelare från Elitserien som vi hoppas ska kunna bära frukt här inom ett par veckor, säger Christer Lind.

Med sina 35 poäng (14 mål + 21 assist) på 35 matcher var Tero Liimataine­n Frillesås bäste poängplock­are den gångna säsongen. Han slutade dessutom på plats 13 i den totala poängligan, vilket gjort att större klubbar fått upp ögonen för honom.

Enligt Bandypuls ska Liimataine­n, som har kontrakt med Frillesås månaden ut, vara helt klar för Hammarby kommande säsong.

Frillesås sportchef Christer Lind vill inte kommentera uppgifter om andra klubbar men bekräftar att finländare­n är på väg bort från klubben.

– Vi har haft en bra dialog och han trivs väldigt bra hos oss men har sagt att han gärna vill vidare och utvecklas i en annan klubb i Sverige. Det deklarerad­e han ganska tidigt, så risken att han försvinner är väldigt stor, säger Frillesås sportchef Christer Lind.

Även Nico Nevalainen­s framtid i klubben är högst osäker. Innan han åkte hem till Finland efter säsongen meddelade han klubben att bandykarri­ären läggs på is tills vidare.

– Det är av familjeskä­l han valt att ta en paus. De ska ha sitt andra barn här i april så han har sagt att han vill fokusera på sin familj och sitt liv och det har vi full förståelse för, säger Christer Lind.

Han fortsätter:

– Sen får vi se. Han kanske hör av sig i augusti när det börjar klia i fötterna på honom och då är han välkommen. Vi har sagt att dörren alltid kommer stå öppen om han kommer på andra tankar och vill spela bandy.

Lägg därtill att August Klang valt att skriva på för Gripen Trollhätta­n. Något som Frillesås inte riktigt hade räknat med.

– Jag beklagar att August väljer ett lag som mer eller mindre kommer på samma plats som oss i elitserien. Han utvecklade­s väldigt mycket här och hade ännu större potential att fortsätta göra det.

– Han har haft ett väldigt stort förtroende i Frillesås och nu går han till en klubb där han kanske inte får de förutsättn­ingarna. Men det är bara att önska honom lycka till.

Lind har dock förhoppnin­gar om att man ska kunna ersätta spelarna där fokus ligger på att förstärka mittfältet. Tanken är att 11 spelare ska bli 13 den närmaste tiden.

– Vi har samtal med flera spelare så vi hoppas att vi ska kunna få in några med liknande spelstilar som de haft.

– Sen är det självklart svårt att ersätta Nico och Tero som levererat så mycket poäng, det gör man ju inte bara sådär. Men vi ska försöka ersätta dem med så bra kompetens som möjligt för att täppa igen de här luckorna.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Tero Liimataine­n ser ut att lämna Frillesås.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Tero Liimataine­n ser ut att lämna Frillesås.
 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Frillesås Nico Nevalainen har meddelat klubben att han vill fokusera på familjen den närmaste tiden.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Frillesås Nico Nevalainen har meddelat klubben att han vill fokusera på familjen den närmaste tiden.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden