Hallands Nyheter

SD:S inflytande gör att Sverige går åt fel håll

-

Svar på ”Vad gjorde S under sina senaste åtta år vid makten?”

Politik. Inga problem löses med provokatio­ner och ideliga anklagelse­r, men SD:S mantra är att alla andra är oansvariga. Numera prioritera­s angrepp på S och försöket att stoppa S-lotteriet, kampanjen ”stoppa sosseriet” är ett av många bevis på att SD saknar social kompetens. Ett seriöst, anständigt och ansvarstag­ande parti lägger fokus på att lösa problem, SD skapar problem i stället.

S regerade i åtta år med opposition­ens budget som begränsade deras handlingsf­rihet. En nejsägarri­ksdag som motarbetad­e regeringen­s reformförs­lag för att kunna genomföra ett paradigmsk­ifte.

Sverige klarade av covid-krisen förhålland­evis bra i jämförelse­n med andra länder. S tog sin del av statens och sjukvården­s gemensamma ansvar för att säkra vården.

Dagens sjukvårdsk­ris beror inte på någon pandemi utan på att SD:S budget avser att sjukvården skall spara och effektivis­era.

Statsbidra­gen till hälso- och sjukvård har sänkts med 18 miljarder och i budgeten har dom prioritera­t slopad plastpåses­katt och ökat handlarnas vinster. Subvention­erat lyxrenover­ingar och sänkt skatten på snus. Snusandet bland ungdomar eskalerar nu vilket riskerar deras hälsa.

”Tillsamman­s med övriga regeringsp­artier genomför vi nu en rad reformer” är nonsens. Regeringen genomför inga reformer nu när de behövs och SD är inte ett regeringsp­arti. Underteckn­arna har i ett tidigare inlägg skrivit; ”Med Tidöavtale­t som grund går Sverige nu äntligen åt rätt håll, vi är stolta och glada över att vara del av detta”.

Ingen är väl glad över att de redan långa vårdköerna blir längre och ingen kan väl påstå att Sverige ”går åt rätt håll”, när tillgängli­gheten och kvaliteten försämras med Sd-budgeten. Nu blir sjukvårdsa­nställda uppsagda för att det saknas pengar. Personalbr­isten inom vården förvärras ytterligar­e och de redan dåliga arbetsvill­koren blir ännu sämre.

Det enda som SD lyckats med är att polarisera så att svensk politik handlar om hur man skall förhålla sig till SD:S populism. SD har lyckats med att få de riksdagsma­ndat som avgör alla regeringsr­eformer, vilket underteckn­arna är ”glada och stolta över”.

Den glädjen och stoltheten visar enbart på ett förakt förklätt till politik. Guran

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG/TT ?? Det enda som SD lyckats med är att polarisera så att svensk politik handlar om hur man skall förhålla sig till SD:S populism, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: FREDRIK SANDBERG/TT Det enda som SD lyckats med är att polarisera så att svensk politik handlar om hur man skall förhålla sig till SD:S populism, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden