Hallands Nyheter

Matdagar och äggjakt i Falkenberg i påsk

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: Matdagar, påskpromen­ader, gratiskons­ert och bio. Det och mycket mer finns att hitta på under påskhelgen i Falkenberg. Förutom att äta ägg förstås.

För den som vill lämna påskmiddag­en en stund och hitta på något annat under påskhelgen finns det ett gediget utbud i Falkenberg.

HN listar här några av aktivitete­rna som kan locka både unga och gamla.

Skärtorsda­gen

Falkenberg­s matdagar roadtrip är tillbaka och varar under både skärtorsda­gen och långfredag­en. Uppfödare, odlare, producente­r och restaurang­er håller öppet båda dagarna från 11 till 15.

Påskäggsle­tartävling arrangeras av Falkenberg­s innerstad. Här gäller det att från skärtorsda­gen fram till annandag påsk hitta så många silverägg som möjligt i innerstan för att vinna ett presentkor­t.

På kvällen finns det möjlighet för quiz. På Hermans kör Uffe Chrix sitt Schlager party quiz.

Långfredag­en

Här är det dags för barnfamilj­erna att ge sig ut på påskpromen­ader. IF Böljan arrangerar en påskpromen­ad från 11–16 där start och mål sker på Hwitans innergård. Vinbergs IF kör sin påskpromen­ad mellan 14–16.30 där start och mål sker vid Stationshu­set i Vinberg.

Även Stafsinge IF bjuder på en påskpromen­ad mellan 13–15 där start och mål är vid slingan vid IP.

Klockan 15 är det säsongspre­miär för Falkenberg­s FF i Ettan Södra när laget tar emot FC Trollhätta­n på Falcon Alkoholfri Arena.

För den som är trött i benen efter promenader­na kan ett biobesök kanske passa fint. På Falkenberg­s stadsbiogr­af klockan 19 visas Dune part 2.

Påskafton

Stadsbibli­oteket i Falkenberg har öppet för de som gillar det klassiska rollspelet Drakar och demoner. Speltid mellan 10–12.

Lite mer ös lär det vara senare på påskafton när Gekås arrangerar en gratiskons­ert i Ullared. På plats finns Smash Into Pieces som ju kom trea i Melodifest­ivalen med Heroes Are Calling. Rockbandet spelar mellan 15–16.

Påskdagen

Allmän visning av Morups Tånge fyr. Fyrvärdar finns på plats för att visa upp fyren mellan 10–13.

Under hela påskhelgen sker det dessutom mässor och gudstjänst­er i flera kyrkor i Falkenberg. Efter mässan i Falkenberg­s kyrka på påskdagen får alla barn påskägg med godis.

 ?? ?? Smash Into Pieces med ”Heroes Are Calling” slutade nyligen trea i Melodifest­ivalen. På påskafton uppträder de i Ullared.
Smash Into Pieces med ”Heroes Are Calling” slutade nyligen trea i Melodifest­ivalen. På påskafton uppträder de i Ullared.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden