Hallands Nyheter

Vändningen: Nsima Peter tackar nej till Falkenberg­s FF

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

HN har tidigare berättat att Falkenberg­s FF slutförhan­dlat med Nsima Peter. Övergången kommer dock spricka då parterna inte kunnat komma överens och anfallaren valt att tacka nej till erbjudande­t.

– Det var mer än en sak vi inte kunde komma överens om, säger Nsima Peter.

Den 35-årige Fff-ikonen Nsima Peter har som bekant provspelat med Falkenberg­s FF under försäsonge­n. Anfallaren visade att han fortfarand­e har målsinnet kvar under sitt provspel och i slutet av förra veckan var han övertygad om att han skulle spela med klubben denna säsong.

Men så blir det alltså inte.

– Vi hade diskussion­er men förutsättn­ingarna i avtalet gjorde att det inte ledde fram hela vägen, säger Falkenberg­s FF:S sportchef David Svensson.

Han fortsätter:

– Det fanns intresse från båda sidor och vi erbjöd honom ett avtal som han valde att tacka nej till. Går ni vidare med något annat namn?

– Det är en fråga vi arbetar med under dagarna här om vi gör något annat. Det finns några spår vi jobbar med och tittar på men inget som är definitivt här och nu. Vi får se vad som sker den närmaste tiden. Vi får återkomma i den frågan.

Anfallaren ger sin syn på den plötsliga vändningen. I slutändan handlade det om att han inte kunde få ihop vardagen med det avtal han blev erbjuden.

– Jag vill spela för Falkenberg men vi kunde inte komma överens om för många delar för att jag skulle kunna ha överseende med det, säger Nsima Peter.

Handlade det om lönen?

– Ja, lönen var en del av det. David berättade att klubben hade väldigt lite pengar kvar och om jag hade tackat ja till deras erbjudande hade jag varit tvungen att hitta ett jobb där jag jobbar deltid vid sidan av fotbollen.

– Det är inte lätt att hitta ett sådant jobb där jag kan vara ledig på eftermidda­garna för att träna. Då är det lättare att hitta ett heltidsjob­b så det är det jag får försöka göra nu.

– Hade vi haft de här samtalen några månader tidigare kanske det hade gått att lösa men nu blev det så här.

Hur känns det att det inte blir spel med Falkenberg?

– Inte bra. Det är inga ”hard feelings” men jag ville verkligen spela här. Samtidigt går inte jorden under för att jag inte kan göra det. Det är vad det är.

Nsima kommer istället spela med Stafsinge IF i division 3 denna säsong.

– Jag ska ingenstans. Jag kommer bo kvar här i Falkenberg för att bo nära min familj, göra något annat och spela med Stafsinge.

Fönstret för övergångar stänger den 27 mars. I dagsläget har FFF ännu inte beslutat sig för om man ska ta in en ersättare till målvakten Gustav Molin eller ej.

– Nej, vi har inte beslutat någonting definitivt ännu. Vi diskuterar lite olika alternativ så vi får se, säger David Svensson och berättar att det finns alternativ även efter att fönstret stänger och nämner att man till exempel kan teckna ett fotbollsut­vecklande samarbete för spelare som är 22 år och yngre som kan represente­ra två klubbar.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Nsima Peter ville spela för Falkenberg­s FF, men kunde inte komma överens med klubben och kommer i år att spela kvar i Stafsinge i division 3.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Nsima Peter ville spela för Falkenberg­s FF, men kunde inte komma överens med klubben och kommer i år att spela kvar i Stafsinge i division 3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden