Hallands Nyheter

Järvheden till Varberg med rolig konsert

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

Låtskrivar­en och komikern Thomas Järvheden slutar med standup men fortsätter turnera med ”Sveriges roligaste konsert”. Till hösten är han tillbaka i Varberg.

Den 29 september ska Thomas Järvheden underhålla publiken i Varbergs teater, efter att ha varit i Halmstad kvällen före.

– En mix av mina trevligast­e och mina hemskaste låtar. Det är inget för den som är väldigt pk eller lättkränkt. Det är inte så att jag provocerar med flit, men jag tycker att man måste få skämta om allt, och många tycker att det är befriande, har Järvheden sagt om ”Sveriges roligaste konsert” till Alingsås Tidning.

Thomas Järvheden har stått på scen i 25 år, alltså halva livet. Bara på Spotify spelas hans låtar över 100 000 gånger i månaden. Bland hans humoristis­ka sånger märks ”Fredag”, ”Pappas pung” och ”Thomas Quick”. Senaste singeln heter ”Fet tillsamman­s”.

"Det märks att publiken är trött på mellanmjöl­kshumorn Thomas Järvheden

”Det märks att publiken är trött på mellanmjöl­kshumorn från ängsliga mainstream­kanaler. De vill garva åt sjuka skämt, grejer som kittlar och bränner till”, säger han i ett pressmedde­lande.

Mer revyaktig humor blir det i ”Show show” i Varbergs teater den 25 april, av och med Jacke Sjödin. Han är från Sollefteå, men sedan länge bosatt i Uppsala, och gjorde succé på Facebook (122 000 följare) med låtar om coronapand­emin.

Jacke lovar att bjuda på trams, allvar, sketcher och låtar i vitt skildra genrer som opera, rock, country, gospel och jazz, ihop med Lina Melander, Eleonor Ågeryd och Klas Norberg, uppbackade av jazzmusike­rna Pär-åke Stockberg, Janne Ottesen, Klas Toresson, Fredrik Jonsson och trummisen Calle Rasmusson från Halmstad.

Mer renodlad standup blir det däremot i Varbergs teater den 3 maj, av och med Shan Atci.

 ?? BILD: ROBERT ELDRIM ?? Thomas Järvheden uppträder i Varbergs teater den 29 september.
BILD: ROBERT ELDRIM Thomas Järvheden uppträder i Varbergs teater den 29 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden