Hallands Nyheter

Vonk lämnar Wic och sporten – kvalet blir det sista i karriären

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Warberg IC kommer få jaga en ny målvakt oavsett om laget går upp i SSL eller inte.

– Efter säsongen flyttar vi tillbaka till Finland. Det här är mitt sista år som innebandys­pelare, säger Arvid Vonk, 29.

Han kom till Warberg IC i fjol och målvakten med både nederländs­kt och finskt påbrå har ett kontrakt som löper ut efter den här säsongen. Han kommer inte förlänga det.

– Det har inget med Wic som klubb att göra. De har gjort allt för mig och min fästmö (Janina Tuomisto). Jag uppskattar det och det är den bästa klubb jag någonsin varit, säger Arvid Vonk.

I Sverige jobbar han på Iduna, Finlands motsvarigh­et till Guldfynd, men kommer jobba med ”early childhood education” när han återvänder till sitt hemland i öst.

– Jobbet har inget att göra med att jag slutar med innebandy, säger Arvid som förstås vill avsluta karriären snyggt.

– Det är speciellt för mig. Jag vill göra mitt bästa för att vi ska gå upp, säger han.

Warberg vann klart i första kvalmatche­n och kan via en ny seger mot Lerum avancera till Play off två.

– Jag tror nästa match borta mot Lerum kommer bli något helt annat, men det är viktigt att vi vinner. Efter säsongen kommer ingen ihåg om man vinner första matchen med 8–1 eller 8–7. Att jag inte höll nollan senast spelar ingen roll. Det viktigaste är att kan hjälpa laget.

Arvid Vonk fortsätter:

– Det kommer bli tufft och jämnt, det kommer nog bara skilja ett mål. Vi kommer ha många supportrar med oss så det blir ”nice”, säger målvakten.

Golvet i Lerum arena ska vara annorlunda.

– Jag vet inte hur det är för utespelarn­a men för oss målvakter är det halt, men det är ingen ursäkt. Man har ju spelat i så många år.

Arvid känner att Warberg kan kliva in till matchen med en bra känsla.

– Om Lerum vill att serien ska fortsätta så måste de vinna..

Han var med om kvalmissen i fjol mot Nykvarn. Det vill han inte uppleva igen.

– Jag har en bra känsla. Vi har en stark trupp och jag tror vi kan gå hela vägen.

Det är viktigt att vi vinner. Efter säsongen kommer ingen ihåg om man vinner första matchen med 8–1 eller 8–7. Arvid Vonk

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Warbergs målvakt Arvid Vonk i första matchen mot Lerum som slutade med 8–1-vinst. Returen spelas på skärtorsda­g.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Warbergs målvakt Arvid Vonk i första matchen mot Lerum som slutade med 8–1-vinst. Returen spelas på skärtorsda­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden