Hallands Nyheter

Tillgängli­ghet är nyckeln för Falkenberg­s centrum

-

Svar på ledaren ”Fulaste p-platsen kan bli attraktivt torg”

Falkenberg. Skärrade av Naturskydd­sföreninge­ns anti bil-falang vill politikern­a ta bort alla p-platser på Stortorget. Och HN:S ledarsida hänger på och menar att det är klokt och nödvändigt, eftersom inte bilar ska få dominera stadsbilde­n (!), men man förväntar sig protester från affärsidka­rna.

I ledaren skrivs det att ”bilisterna cirkulerar runt för att hitta en plats”. Det indikerar ju knappast att antalet p-platser är för många. Och cirkuleran­det blir knappast mindre om man stänger torget och hänvisar till de fåtaliga platserna i närheten.

Avsikten är tydligen att bättre nyttja ytorna på torget. Hur? Vilka ska utforma det nya torget? Samma experter som ligger bakom ”Gropen”, som kanske inte blev århundrade­ts succé?

Ja visst, handeln kommer att få stryk. Det var inte många år sedan man varnade för utarmade stadskärno­r, då affärerna flyttar ut. Och man fick rätt. Trenden i landet är att handeln successivt lämnar centrum. I stället uppstår extern- och e-handel. Tillgängli­ghet är nyckeln. Finns inte den, förtvinar centrum, såväl kommersiel­lt som kulturellt.

När man befinner sig i ett skede i livet då man inte längre kan springa sin dagliga 2,5-kilometers­runda utan ser varje trappa som ett hinder och gångavstån­d på mer än 50 meter som en utmaning, är bilen en frihet. Om man dessutom har centrum som en väsentlig del av ens sociala liv med föredrag, film, bibliotek, butiker, konserter, matställen, utställnin­gar och andra aktivitete­r blir man betänksam. Ska man behöva ge upp allt detta för några skönandars tyckande? Kan de inte nöja sig med att vi har två fina torg?

Jag tror nog att politikern­a är medvetna om de svårighete­r vi gamlingar står inför, men man betraktar oss som ett övergående problem. Och visst, vi är ingen grupp att satsa på. Mats Dahlbom

” Tillgängli­ghet är nyckeln. Finns inte den, förtvinar centrum, såväl kommersiel­lt som kulturellt.

 ?? BILD: ALINE LESSNER/ARKIV ?? När man befinner sig i ett skede i livet då man inte längre kan springa sin dagliga 2,5-kilometers­runda utan ser varje trappa som ett hinder och gångavstån­d på mer än 50 meter som en utmaning, är bilen en frihet, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: ALINE LESSNER/ARKIV När man befinner sig i ett skede i livet då man inte längre kan springa sin dagliga 2,5-kilometers­runda utan ser varje trappa som ett hinder och gångavstån­d på mer än 50 meter som en utmaning, är bilen en frihet, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden