Hallands Nyheter

Tonåring misstänks ha slagit polis på motorfest

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: Den kraftigt berusade tonåringen ville inte bli omhänderta­gen av polisen under Wheels and Wings. Det slutade i tumult och där killen misstänks ha slagit en polisman med knytnävssl­ag i ansiktet.

Klockan närmade sig 23.30 den 14 juli under den stora motorfeste­n Wheels and Wings i Falkenberg. En polispatru­ll hade lokalisera­t en kraftigt berusad tonåring på Hjortvägen och ringt efter hans föräldrar.

Men den unga killen ville inte stanna kvar på platsen. Det slutade i tumult. En av poliserna säger i förhör hur killen var på väg att tappa balansen och att han då tog tag i honom. ”Då svingade han med sin andra arm och fick in minst två knytnävssl­ag på min vänstra kind”, säger han.

Den andra polisen ingrep genast. Gav killen en ”kroppstack­ling” och brottade ner honom på marken. ”Han ligger på rygg och gör kraftigt motstånd”, säger polisen och berättar att han blev knäad på höger sida. ”För att bryta det våldsamma beteendet så sprayar jag honom med OC (pepparspra­y)”, fortsätter polisen i förhör.

” Jag ville inte stanna kvar. Då tog han tag i mig och börjar rycka i mig. Tonåringen,

i förhör med polis

Därefter blir tonåringen handfängsl­ad. Han själv berättar att han var berusad den kvällen, att han druckit runt tio öl och även sprit. ”Jag ville inte stanna kvar. Då tog han tag i mig och börjar rycka i mig. Eftersom jag redan var arg så blev jag bara argare och gav honom ett slag”, säger han i förhör.

Han menar att det enbart var ett slag och att poliserna agerade våldsamt: ”När de fått ner mig på backen var de våldsamma av sig och det gjorde ont”, säger han och medger samtidigt att han varit ångerfull efter händelsen.

Killen åtalas nu för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman i Halmstads tingsrätt.

 ?? ?? En tonårig kille misstänks för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman i samband med Wheels and Wings.
En tonårig kille misstänks för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman i samband med Wheels and Wings.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden