Hallands Nyheter

FFF missnöjda med domslut efter att ha räddat poäng i slutsekund­en

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Falkenberg­s FF såg ut att straffas hårt mot Trollhätta­n. Men efter stor dramatik lyckades FFF till slut kvittera med matchens sista spark och rädda en poäng i seriepremi­ären.

– Surt, det är klart att man vill ha en vinst i premiären. Samtidigt är det en styrka att få in ett mål så sent efter en motgång, säger Noel Hansson.

Hemmalaget förde spelet i den första halvleken och radade upp möjlighete­r men lyckades inte få in bollen. Trollhätta­n stack upp några gånger men var egentligen aldrig nära att göra ett ledningsmå­l.

Det var först i andra halvlek, när drygt 20 minuter återstod av ordinarie tid, som målnollan spräcktes. Trollhätta­n avlossade ett skott i Falkenberg­s straffområ­de. Noel Hansson slängde sig för att glidtackla men domaren ansåg att bollen tog på hans ena arm och valde att blåsa straff.

Ett domslut som FFF inte var nöjda med då de menar att bollen inte tog på armen.

– Jag vet inte vad jag ska säga... Jag täcker den fan inte med handen. Den tar på min höft först och sedan studsar den under mig, säger Noel Hansson.

Även Fff-tränaren Christoffe­r Andersson var missnöjd med domslutet.

– Vi har tittat på situatione­n i efterhand och den tar ju inte ens på handen. Det var ett tydligt fel, vilket är olyckligt, säger Christoffe­r Andersson.

Cihan Sener stegade fram till straffpunk­ten och slog säkert in 0–1.

– Stor frustratio­n men det var bara att släppa den då matchen inte var slut där, säger Noel Hansson.

Det var den sannerlige­n inte. Falkenberg­s FF flyttade upp allt de hade, inklusive målvakten Anton Andersson, och fick till slut utdelning efter sin slutforcer­ing.

Med matchens sista spark lyckades FFF kvittera till 1–1 efter kalabalik i Trollhätta­ns straffområ­de. Bollen lyftes in från höger och efter en tilltrassl­ad situation hamnade den hos Tim Stålheden som drog till med en bicicleta. Bollen såg ut att ta i målvakten och dansade på linjen innan Godwin Aguda tryckte in den i mål.

Eller var bollen redan över linjen?

– Jag tror att bollen kan ha varit över linjen innan så de kan nog ta bort mig som målskytt i efterhand. Jag ville inte ta några risker och sköt in bollen säger Godwin Aguda. Han fortsätter:

– Härligt att vi kunde fortsätta trycka på och fick utdelning men det går inte komma ifrån att vi hade velat ha med oss tre poäng härifrån.

Tim Stålheden ger sin syn på det avslutande målet:

– Jag vet inte ens vad som hände, jag låg ju ner. Noel (Hansson) vann duellen och jag försöker med en ”halvbicicl­eta” där jag försöker få den mot mål. Jag vet inte om den är inne eller om det är Aguda som slår in den men det blir mål och det var det viktigaste, säger Stålheden.

Aguda tror inte att han kommer få målet.

– Jaså? Då tar jag det!

Sitter det i ryggraden att ta en bicicleta där?

– (Skratt) Nej, jag tänkte bara på att jag skulle få den på mål med smidigast möjliga sätt och då blev det så.

Finns det någon oro över att ni inte lyckas ta tre poäng här?

– Nej, klart att man alltid vill vinna en premiär men det är en lång säsong. Det är 30 matcher.

– Tidigare säsonger har vi vunnit premiären men då har det inte gått hela vägen ändå så det handlar om att ta det här som tändvätska nu. Fortsätta jobba hårt, ta en match i taget och sikta på att ta tre poäng i nästa match istället.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Falkenberg­s FF protestera­de kraftigt när domaren valde att blåsa straff. Efteråt hävdade man att den var felaktigt dömd.
BILD: KRISTER ANDERSSON Falkenberg­s FF protestera­de kraftigt när domaren valde att blåsa straff. Efteråt hävdade man att den var felaktigt dömd.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden